What Car? díjnyertes az új Civic Type R

101141 Honda Civic Type R Wins What Car Reader Award
  • A Honda forró ferdehátúját övezi a legnagyobb várakozás
  • Az olvasói szavazás eredménye jelzés értékű a bemutatkozás sikerét illetően
  • A brit építésű Civic Type R a világ minden részére eljut majd

A Honda Civic Type R nyerte az idei év What Car? olvasói díját, így kinevezték a 2017-es esztendő leginkább várt modelljének. Kimagasló népszerűségét jól mutatja, hogy a szavazatok majdnem felét elhódította.

DSC04969 Másolata
Párizsban jártunk, ültünk az új NSX-ben és Civic-ekben

Tavaly szeptemberben tűnt fel a prototípus a Párizsi Autószalonon, s idén márciusban már a sorozatgyártású kivitelről rántják le a leplet Genfben.

A Swindonban gyártott következő generációs modell az év második felében kerül piacra, szorosan követve a 2015-ös szériát, amely gyártása most ért véget, s amely máris modern klasszikusnak számít az Egyesült Királyságbeli, mindössze 2500-as példányszámával.

A pokol gyermeke: Civic Type R 2017

Dave Hodgetts, a Honda UK igazgatója így nyilatkozott: "Fantasztikus eredmény a legnagyobb tekintélynek örvendő díjátadón kezdeni az évet. Ami még fontosabb, hogy ezt az elismerést olvasók szavazták meg.

"Mélyebben vizsgálva komolyabb jelentése is van a díjnak. Bemutatja a kapcsolatot, a hitet és a bizalmat, amelyet vásárlóinkkal ápolunk és fenntartunk. 2017 ismét egy nagy év lesz a Honda számára itt az Egyesült Királyságban, nemcsak a 10. generációs Civic és a Type R bemutatkozása miatt, hanem mert a Type R-ek 25. évfordulóját is ekkor ünnepeljük majd."

3 másodperc alatt százon: ültünk az új NSX-ben

Steve Huntingfor, a What Car? szerkesztője elmondta: "A Type R alacsony és sportos formája, hatalmas hátsó légterelője és hármas kipufogója kétségtelenül magával ragadta a What Car? olvasóit, hiszen a leginkább várt új autónak választották meg 2017-re."

"A Civic Type R felborítja a rendet a forró ferdehátúak piacán, mivel a Honda ragaszkodik az elsőkerék-meghajtáshoz, és új mércét kíván állítani ebben a kategóriában."

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986 óta a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.