Új Honda gyár épül Kínában

A Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd., a Honda autógyártásért és -értékesítésért felelős kínai leányvállalata december elején jelentette be, hogy egy harmadik gyárat épít annak érdekében, hogy lépést tudjon tartani az ország folyamatosan bővülő piacával.

A Közép-Kína legnépesebb városában, Vuhanban tartott tájékoztatón a provincia képviselői mellett Zhu YanFeng, a Dongfeng Motor Group elnöke, Yasuhide Mizuno kínai régióvezető, valamint Takahiro Hachigo, a Honda elnöke is részt vett.

A Dongfeng Honda tervezett harmadik gyára összesen 1,2 millió négyzetméteren terülne el, maximum 8 km-es távolságra délre az első létesítménytől. A körülbelül 430 millió dollárnak megfelelő beruházás 2019 első felében csatlakozna a termelési folyamatokhoz, éves kapacitása 120 ezer autó lenne. Továbbá, az új gyár kialakításából adódóan képes lesz otthont adni az elektromos járműveknek is, amelyek várhatóan egyre nagyobb számmal szerepelnek a helyi eladási listákon a jövőben.

Kínában az új Honda Avancier

A CR-V 2004-es gyártása és értékesítése óta a Dongfeng Honda folyamatosan bővítette kínálatát, beleértve a Civic-et (2006) és a Honda XR-V-t (2015). A 10. generációs Civic és a Gienia kompakt modellekkel a teljes eladások meghaladhatják az 560 ezer egységet 2016-ban.

A harmadik termelőegység révén a Dongfeng Honda éves kapacitása eléri a 600 ezer autót. Így a japán nagyvállalat immáron 1,25 millió modellt lesz képes gyártani Kínában - beleértve a Guangqi Honda 600 ezres és a Honda Automobile (China) 50 ezres darabszámait.

Takahiro Hachigo így fogalmazott: "A Honda kínai eladásai egyre erősödnek, az idei évben a várakozások szerint eléri az 1,2 milliós határt. A kínai piac potenciális lehetőségeket rejt a fejlesztésre és a növekedésre. Annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani az erős kereslettel, a Honda kiemelkedően vonzó és úttörő technológiával felszerelt termékeket fog kínálni elsőként  a kínai vásárlóinak, megelőzve más piacokat világszerte. Örömöt hozunk ügyfeleinknek itt Kínában."

A Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd.-ről

Alapítás: 2003. július
Tőke: 560 millió dollár
Tőkemegoszlás: 50% Dongfeng Motor Group Co., Ltd.
40% Honda Motor Co., Ltd.
10% Honda Motor (China) Investment Co., Ltd.
Helyszín: Vuhan, Hubei provincia, Kína
Képviselő: Atsushi Fujimoto, elnök
Alkalmazottak: Körülbelül 9800 munkatárs (2016. decembere szerint)