Győzött a Honda Civic, HR-V és CR-V is

A Honda Civic nyerte az idei Év Legjobb Vétele díjat a Kelley Blue Book által végzett összehasonlításban. Az összetettbeli abszolút siker mellett a 2016-os esztendő valamilyen téren leginkább kitüntetendő, top 10 autója között is szerepelt a Honda sikermodellje.

A Honda HR-V a kompakt crossoverek kategóriájában diadalmaskodott az 5 éves viszonylatban legalacsonyabb fenntartási költségeivel. A japán márka legtöbb elismeréséhez a CR-V is hozzájárult például a Legjobb Vétel díj elhódításával a kisebb szabadidő-autók szegmensében.

16 Civic Sedan 043

A Kelley Blue Book díjairól

A Kelley Blue Book díjai hiteles alapul kívánnak szolgálni az amerikai új autó vásárlóknak a 2016-os esztendőben is. Az egyéves időtartamra megítélt elismeréseket a szakértői csapat majdnem az összes új, Amerikában elérhető új autó tesztelésével és vizsgálatával osztja ki. Ebbe beletartozik a vételár és egy ötéves ciklus fenntartási költségeinek figyelembevétele (értékvesztés, biztosítás, fenntartási költségek, üzemanyagdíj, új autó illeték és adó), a fogyasztói vélemények és értékelések, és az értékesítési információk áttekintése is.

2016 HR V 094

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.

A Honda emellett 14 főbb kutató- és fejlesztőközpontot tart fent az USA-ban, ahol teljes egészében megtervezik és kifejlesztik a Honda észak-amerikai termékeit. 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.