Egyedi színekben az NSX versenyautók

  • A Rolex 24 versenyen debütál az új NSX versenyautó januárban
  • 93-as és 86-os rajtszámmal startolnak a versenygépek

A Michael Shank Racing két versenyautóval kezdi a szezont a 2017-es IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben. Az Acura NSX GT3-asok egyedi festést kapnak, a fekete, szürke és fehér színek éppen fordítva szerepelnek mindkét modellen.

A 86-os számú autó az Acura 30. évfordulójának állít emléket, az 1986-os születésnek. Ennek orra fekete lesz, ezt hátrafelé szürke minta, majd fehér far-rész követi. A 93-as versenygép révén a Honda Performance Development '93-as megalakulására emlékezhetünk. Színei és mintázata éppen a fordítottja lesz társmodelljéhez képest.

ACU GT3 93

Az Acura gazdag hagyományokkal büszkélkedhet a versenyzés világában. A narancssárga szín például az Acura Motorsport alapszíne, gondoljunk csak az 1990-es évekre, amikor belevágtak az első IMSA megmérettetésbe. Vagy a zöld szín, amely a GT Daytona osztálybeli futamokra utal.

Az MSR csapat elnöke, Michael Shank ismertette a pilóták felállását mindkét NSX GT3-ashoz kapcsolódóan.

  • #93 NSX GT3: az IndyCar győztes Graham Rahal, továbbá Andy Lally, Katherine Legge és Mark Wilkins
  • #86 NSX GT3: az Indy 500 győztes Ryan Hunter-Reay, a teljes szeonban szolgálatot teljesítő Jeff Segal és Oswaldo "Ozz" Negri, valamint Tom Dyer

Mind a nyolc pilóta részt vesz a január 6-8. között megtartandó felkészülésen, ahol lehetőség nyílik az első tesztek lebonyolítására. Az első futam a Rolex 24 lesz a Daytona International Speedway-en január 28-29-én. A 2017-es WeatherTech Championship összesen 12 megmérettetést foglal magába.

ACU GT3 86

Az Acura NSX GT3-ról

Az NSX GT3 meghajtásáról 3,5 literes, 75 fokos hengerszögű, dupla turbós, DOHC V6-os motor gondoskodik, amely a blokkot, a hengerfej részt, a vezérmű- és főtengelyt, a dugattyúkat és a száraz kenési rendszert tekintve megegyezik a sorozatgyártású változatéval. A szabályoknak megfelelően az erőforrást hatfokozatú, szekvenciális versenyváltóhoz társítják, amely a hátsó kerekekhez továbbítja az erőt.

Az NSX GT3 a sorozatgyártású testvér ultra-merev, könnyű és több anyag kevert felhasználásával megalkotott karosszériáját kapja meg. A kiegészítő merevítéseket a Performance Manufacturing Centerben készítik.

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.