Különkiadással búcsúzik a Civic Type R

100994 Honda Civic Type R Black Edition
  • A Black Edition egyedi külső és belső színösszeállítást kap
  • A Civic Type R jelenlegi változatának gyártása véget ér
  • Mindössze 2500 Type R lesz az Egyesült Királyság útjain

A Honda leleplezte a CTR különkiadású változatát, emléket állítva a bemutatkozáskor leggyorsabb elsőkerék-meghajtású forró ferdehátúnak. Ritka testvérmodellek mellett a limitált Black Edition kiváló préda lehet a gyűjtők számára.

100995 Honda Civic Type R Black Edition

A márkakereskedésekbe már úton lévő modellek színvilága alapvetően fekete, piros részletekkel gazdagítva. Kívül a hátsó légterelő oldala kapott pirosat, belül pedig még több helyen köszön vissza a szín.

A CTR sorozatgyártása véget ért, a swindoniak már javában készülnek a 10. generációra. A márciusban érkező modell csúcskivitele várhatóan még 2017 év vége előtt eljut a kereskedésekbe.

A GT felszereltségi szintet alapul véve - 32 300 fontos árával - a Honda szerint gyorsan elkel majd a Civic Type R Black Edition minden darabja.

Phil Webb, a Honda UK autós részlegének elnöke elmondta: "Mindössze 2500 példány rója majd az Egyesült Királyság útjait, így az autó igazán különleges lesz - de a limitált, 100 darabos szériával zárva a Civic Type R pályafutását a tulajdonosok valóságos gyűjtői darabokra tehetnek szert."

A Honda Civic Type R-ről

Az utcai versenyautóként aposztrofált modell szívét a Honda Earth Dreams Technology családjának új motorja képezi. A 2,0 literes, turbófeltöltéses, közvetlen benzinbefecskendezéses motor 310 lóerőt produkál 6500-as percenkénti fordulat mellett, míg maximális forgatónyomatéka 400 Nm 2500-as fordulatnál.

Ezeken felül a 270 km/h-s végsebességnek sincsen párja a szegmensben. A Civic legújabb generációja így a Honda legteljesítményorientáltabb Type R szereplőjévé válik, túlszárnyalva az Integra, az Accord és az NSX modelleket is.

100999 Honda Civic Type R Black Edition E1484241318957
Honda Civic Type R Black Edition

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986 óta a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.