Elkészült a 100 milliomodik Honda autó

Honda Motor Co., Ltd. a mai napon jelentette be, hogy elérte a 100 milliós mérföldkövet globális autógyártásában.

A Honda 1963-ban kezdte meg négykerekűinek gyártását. Első modelljei a T360 mini teherautó és az S500 sportautó voltak. Egy évvel később a vállalat minden tapasztalatát összeszedve felépítette első gyárát, amely Sayamában, Saitama prefektúrában volt található. Az új létesítmény adott otthon az ikonikus S600 roadsternek később.

Elkészült a 100 milliomodik Honda autó

Ettől kezdve a Honda növelte éves termelési volumenét. Bővítette termékpalettáját, valamint egyre szélesebb körben exportálta járműveit világszerte. A japán óriáscég jelenlegi, Egyesült Királyságbeli kínálata a Jazz kisautóra és a Civic-re épül. Ezen modelleket a HR-V és a CR-V támogatja meg, amelyek a legfrissebb felmérések szerint kategória elsők a népszerűséget tekintve. Ne feledkezzünk meg az egzotikus szupersportautók új tagjáról, az NSX-ről sem. 2016-ban a Honda összesen 34 autógyártó egységet üzemeltetett öt kontinensen.

Takahiro Hachigo, a Honda Motor elnöke így nyilatkozott: "Köszönet vásárlóink világszintű támogatásának, a Honda legyárthatta 100 milliomodik autóját. Alapítónk szenvedélye - aki az emberek mindennapi boldogulását és a vezetés örömét tartotta fontosnak - minden alkalmazottunkban ott van a kezdetektől fogva. Arra törekszünk, hogy a következő 100 milliomodik vásárlóval is találkozzunk, így a Honda egyre vonzóbb termékeket fog kínálni."

2161016eng 03

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986 óta a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.