A Honda a Bécsi Autókiállításon

20170111 130234

A 2017. január 12. és 15. között megrendezésre kerülő Bécsi Autókiállításra a Honda 4 premierrel is készül: megtekinthető a márka új szupersportkocsija, az NSX, a tizedik generációs Civic egy-egy ötajtós, illetve szedán modellje, valamint a vadonatúj X-ADV motorkerékpár is.

20170111 130545
Nsx 300x169

NSX

A vadonatúj NSX a Honda kiemelkedő mérnöki teljesítményének és technikai fejlettségének szimbóluma. Hajtóerejét középen elhelyezett, ikerturbós, V6-os Otto-motorból meríti, amelyhez kilencfokozatú, duplakuplungos automatikus váltó és egy ultramodern, azonnali gázreakciókat biztosító villanymotor kapcsolódik. Emellett az autó orrában egy kétmotoros, elektromos hajtóegység (Twin Motor Unit, TMU) is megbújik, ez forgatja - egymástól függetlenül - a bal és jobb kereket az aktuális terhelésnek, illetve útviszonyoknak megfelelően. A TMU a Honda által fejlesztett Sport Hybrid Super-Handling All-Wheel Drive hajtásláncához kapcsolódik, ami teljesen egyedülálló a szupersportkocsik szegmenségben.

20170111 130904

Civic

Az újragondolt ötajtós Civic könnyebb és merevebb karosszériával, sportosabb, magával ragadó vezetői helyzettel és két vadonatúj, turbófeltöltéses erőforrással lép színre: az egyedülállóan hatékony, benzines, turbófeltöltésű 1.0 i-VTEC hajtómű nem kevesebb, mint 129 lóerőt ad le, az 1.5 i-VTEC pedig 182 lóerős csúcsteljesítményre lehet büszke. Mindehhez széles és tágas utastér, átláthatóság és közvetlen viselkedés társul. A Civic utasait a legmodernebb menetbiztonsági eszközöket magába foglaló Honda SENSING csomag óvja menet közben, mely minden modellváltozatnál az alapfelszereltség része.

Az új négyajtós Civic merész formavilága ötvözi a sportosságot az eleganciával és egy nagy teljesítményű 1.5 VTEC benzines turbómotorral válik teljessé a vezetési élmény.

Cuvuc2017 300x169
Xadv 300x169

X-ADV

A motorkerékpár rajongókat sem felejti el a japán márka: bemutatásra kerül a kategóriateremtő, vadonatúj crossover, az X-ADV. A masszív futómű, a nagy első-hátsó rugóút, a két négydugattyús, radiálisan rögzített első féknyereg és a duplakuplungos automatikus váltóval társított, 745 köbcentis, sorkettes erőforrás páratlanul praktikus és hatékony koncepciót képvisel.

A Honda standján az alábbi modellek is megtekinthetőek: HR-V Black Edition, Jazz Spotlight Edition és a népszerű CR-V is, mely a világ legkeresettebb SUV-ja.

Jazzspot