Ismét a Hondák a legnépszerűbbek Amerikában

  • Az Accord, a Civic, a CR-V és az Odyssey is a legkelendőbb autó kategóriájában az egyéni vásárlók körében 2016-ban
  • A Hondáé Amerika legnépszerűbb SUV-ja és családi egyterűje zsinórban a 4. éve
  • A Honda produkálta a legnagyobb növekedést az eladások terén az egyéni vásárlók körében

Ugyan még egy hét hátra van az idei évből, a Honda már biztosan kijelentheti, hogy övé a legnépszerűbb autógyártónak kijáró cím Amerikában, miután rendre kategória elsők lettek modelljei a 2016-os esztendőben.

A Honda az egyéni vásárlók körében szerezte elsőségeit, ide értve a legtöbb új vásárló meghódítását is.

17 Accord Sedan 011

Néhány fontosabb adat:

  • A Civic 44 éves történelme során most zárja legsikeresebb évét, így Amerika legnépszerűbb személyautója az egyéni vásárlók körében
  • Az Accord a negyedik egymást követő évben dobogós, idén a 2. helyet szerezi meg
  • A CR-V eladásai zsinórban a hetedik éve nőnek, így Amerika legnépszerűbb szabadidő-autója az elmúlt 21 év viszonylatában
  • Az Odyssey szintén a hetedik éve bajnok a legtöbb egyéni vásárlóval
  • A Civic, a CR-V és az Accord az autóipar legnépszerűbbjei közé tartoznak a nagyméretű pickupokat nem számítva, miután az ötödik éve rendre több mint 1 millió darab fogyott belőlük

2016 Odyssey 16

"Köszönetet szeretnénk mondani vásárlóinknak, akik bizalmat szavaztak a Hondának. Ez minden munkánk alapja" - mondta Jeff Conrad, a hondás részleg alelnöke. "Az egyéni eladásokkor a vásárlók pénztárcáikkal és zsebkönyveikkel szavaznak. Úgy gondoljuk, ez az egyetlen valós módja az igények megjelenésének, és a legjobb alkalom a termékek indokoltságának igazolására."

A Honda eladásai az Acura nélkül 4,5%-kal bővültek novemberig. Ez összesen 1 333 253 autót jelent, így a márka zsinórban a harmadik évben döntheti meg rekordját. A japán vállalat a jövő évben sem tervez pihenőt, miután az Odyssey, a Civic Si Coupe és Sedan, a Civic Type R és következő generációs plug-in hibrid járművek látnak majd napvilágot.

16 CR V 051

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.

A Honda emellett 14 főbb kutató- és fejlesztőközpontot tart fent az USA-ban, ahol teljes egészében megtervezik és kifejlesztik a Honda észak-amerikai termékeit. 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.