Különdíjas az NSX Japánban

Honda Motor Co., Ltd. örömmel jelentette be, hogy a vadonatúj NSX újabb elismerésben részesült, ezúttal a Japán Év Autója díjsorozat keretén belül, a 2016-2017-es évekre vonatkozóan.

Amíg az elődmodell egy emberközpontú sportkocsit testesített meg, a 25 év után érkező második generáció új élmények átadására készült. A New Sport eXperience jelmondatnak hűen egy közvetlen szupersportautó látott napvilágot, amelyben a gyorsítási, lassítási és kanyarodási reakcióidők annyira rövidek, hogy a pilóta eggyé válhat a gépezettel. Ebben nagy szerepe van a Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All-Wheel Drive) összkerékhajtásnak, amelyben három elektromotor is szerepet kap.

74936 HONDA NSX DETAIL

A Honda 2016 augusztusában vette fel a rendeléseket Japánból. Azóta a tervezett évi 100 példánynál többet rendeltek odakint. Az első leszállítások 2017. február 27-én kezdődnek.

A Japán Év Autója díjsorozat bizottsága így nyilatkozott: "Az NSX egy magasfokú tökéletesség képében ragyog nagy teljesítményű, hibrid szupersportautóként. Komoly jelentőséggel bír, hogy az NSX hibrid sportautók imázsát vetíti előre, amely technológiák Japán erősségei közé tartoznak. Annak okán, hogy az Év Autója díjra való jelöléshez évente legalább 500 darabos értékesítési volumen szükséges, a testület létrehozott egy különdíjat, hogy a különleges NSX a maga 100 példányával megkaphassa elismerésünket."

A különdíjat azért hozta létre a bizottság, hogy elismerjék az autók, különleges járművek, kezdeményezések és események törekvéseit, amelyek a közlekedés vagy autóipar globális vagy egyéni vonatkozású fejlődésében mutatnak fel előrelépést.