Zöld Autó díjnyertes az Accord Hybrid és a CR-V

2017 Honda Accord Hybrid   13

A Honda Accord Hybrid elnyerte a 2017 legzöldebb autóinak kijáró díjat. A modell így beletartozik abba a szűk, 1,3%-os rétegbe, akik kimagaslóan teljesítettek. Az új turbómotorral szerelt CR-V, Amerika legkelendőbb szabadidő-autója szintén zöld választásnak bizonyult hatékonyságának köszönhetően, ő a felső 11% tagja.

Az Amerikai Energiahatékony Gazdaságért Bizottság (ACEEE) "Zöldebb választás" kategóriájában az egyre szélesebb körben automata váltóval elérhető személy- és szabadidő-autók küzdöttek, amely rávilágít arra, hogy a piac egyre több szegmensében választhatunk egyre hatékonyabb járműveket. Az autókat nemcsak az átlagfogyasztás, hanem a teljes életciklus tekintetében vizsgálták és értékelték, amely a gyártásól az üzemeltetésen át egészen az újrahasznosításig terjed.

 2017 Honda CR V 138

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony, élvezetes vezetést biztosító és fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.