Év Autója díj a Honda pickupjánál

2017 Ridgeline 116
  • A Ridgeline másodjára győzött
  • A vadonatúj pickupot Amerikában tervezték, fejlesztették és gyártják
  • Világelső újdonságai közt szerepel a platóba épített hangrendszer és a többállású raktérajtó

A teljesen áttervezett Honda Ridgeline nyerte az észak-amerikai Truck of the Year  díjat. A platósok és nagytestűek között kiosztott elismerés egyebek mellett egyedi felépítéséért, raktérajtajáért, platós hangrendszeréért és a karc- és ütésálló kompozit platóanyagáért illette meg a Ridgeline-t.

Az új Ridgeline az első és egyetlen pickup a piacon, amely képes volt a legszigorúbb, TOP SAFETY PICK+ biztonsági minősítést megszerezni az IIHS tesztjén (Insurance Institute for Highway Safety) LED-es első fényszórókkal és ütközésmegelőző rendszerrel.

2017 Honda Ridgline NATOTY 003

Az idei a Honda második éve, amikor jelentős trófeákat hódít el a kontinensen: tavaly a Civic nyerte az Észak-Amerikai Év Autója díjat. Továbbá, a Ridgeline először 2006-ban diadalmaskodott a pickupok között, amikor megjelent az új generáció - és ezzel egy időben a Civic nyerte a kontinens Év Autója díját.

"Ezen díj tükrözi a Ridgeline középméretű pickupok vásárlóinak nyújtotta előnyöket, innovációt, valamint nagyszerű elismerés az amerikai fejlesztőcsapat munkájára nézve" - mondta John Mendel, az American Honda Motor Co., Inc. elnöke. "Fantasztikus ez az évkezdés, és számos további, innovatív újdonságot is tartogatunk még idénre."

2017 Honda Ridgline NATOTY 001

Az Truck of the Year díjat egy több mint 50 fős, észak-amerikai autós médiában tevékenykedő bizottság ítéli meg. Különlegessége abban rejlik, hogy nem egy oldal, rádió vagy televíziós csatorna nyilvánít véleményt és osztja ki az elismerést, hanem újságírók független csoportja határoz az USA-ból és Kanadából. A Nemzetközi Észak-Amerikai Autószalonon, Detroitban megrendezett díjátadón a legkiválóbb jármű neve szerepelhet csak, amely az innováció, a dizájn, a biztonság, a teljesítmény, a kezelhetőség, a vezetői elégedettség és az érték terén emelkedik ki vetélytársai közül.

A Ridgeline a Honda bővített, emelt hasmagasságú és családi kínálatának tagja. Testvérei házon belül a HR-V crossover, a CR-V és Pilot SUV-ok és a családi Odyssey. A felsorolt modellek minden idők legsikeresebb évét hozták a japán gyártónak, miután 2016-ban 7%-os növekedéssel összesen 661 188 talált belőlük új gazdára.

2017 Ridgeline 03

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.