Három díjjal zárta a Honda a CES-t

Honda Riding Assist2

A Honda Motor Co., Ltd. bejelentette, hogy önegyensúlyozó motorkerékpárjával három kategóriában is diadalmaskodott a 2017-es Las Vegas-i nemzetközi elektronikai szakkiállításon, a CES-en (Consumer Electronics Show-n).

A Honda Riding Assist névre keresztelt koncepció az innováció és a közlekedési technológiák kategóriákban remekelt. Az elismeréseket a CES-díjak  hivatalos partnercége, az Engadget ítélte meg. Továbbá, a Popular Mechanics magazin szerkesztői által a kiállításon kiosztott legjobb választás címet is kiérdemelte a különlegesség.

Honda Riding Assist motorkerékpár

A Honda robottechnikáján alapuló Moto Riding Assist a CES-en ünnepelte világpremierjét. Koncepciójának lényege, hogy a motorkerékpár önműködően egyensúlyoz, tehát jóval kisebb az esélye, hogy a pilóta álló helyzetben eldőljön a járművel. A Moto Riding Assist nem giroszkópokra épül, ezek ugyanis jelentősen megnövelték volna a motor súlyát és rontották volna a vezetési élményt, hanem a Honda saját fejlesztésű egyensúlyozó-rendszerére, amit a UNI-CUB személyi közlekedési eszközhöz dolgoztak ki a márka szakemberei.

A 2017-es CES kiállításon a Honda „Cooperative Mobility Ecosystem”-je

A Hondáról

A világ top 20 márkájába tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986-ban a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világának. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.