Év Zöld Autója díjnyertes az NSX

2017 Acura NSX 1001   Cropped

Az Acura NSX nyerte a 2017-es Év Luxus Zöld Autója díjat az Egyesült Államokban. Az elismerést a Green Car Journal osztotta ki.

A Honda luxusmárkájának modellje felülírja a szupersportautókról alkotott képzeteket úttörő és világelső technológiáival. Kategóriájában egyedülálló Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive™ meghajtása révén kimagasló teljesítményt nyújt a gyorsulás, a fékezés és a kanyarodás területén egyaránt. Elektromotorjainak köszönhetően villámgyorsak reakció, hatékonysága pedig teljesítményét meghazudtoló.

17NSX GCOTY

"Az új NSX hozza a luxus sportautóktól elvárt vezetési élményt, legyen szó autópályáról vagy versenypályáról. Továbbá, fontos zöld ismertetőjegyekkel is büszkélkedhet" - mondta Ron Cogan, a Green Car Journal és a CarsOfChange.com. szerkesztője. "Fejlett hibrid meghajtása, megnyerő aerodinamikája, könnyített komponensei és az elődhöz képest jelentősen javult városi fogyasztása mind-mind hozzájárultak, hogy elnyerhette a 2017-es Év Luxus Zöld Autója címet."

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Design Multi Media Gallery Image 1

 

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.