Év Női Autója díjak a Hondánál

2017 Civic Hatch Ext Nh 877 34 Passenger City Lights 1400 1x

A Honda nagy sikert aratott a női vezetők körében, miután két kategóriában is győzedelmeskedett az elismerés hetedik éves fennállásakor. A díj érdekessége, hogy a világon egyedül itt értékelnek kizárólag női autós újságírók.

A családi kategória győztese a Civic, a pénztárcabarátoké pedig a Jazz lett. A japán gyártó egyedüliként tudott két szegmensben is elsőséget felmutatni.

Év Női Autója díjak a Hondánál

Az Év Női Autója díj esetében egyértelmű a szavazási folyamat. A globális bizottság minden egyes tagja a saját megérzéseire hallgat, ez alapján jelöl modellt a győzelemre. Idén 294 autó közül 17 bizottság összesen 14 országból választott. Ezt követően 32 tagúra csökkent az esélyesek száma hat kategóriára lebontva. Az ítélőbizottság neves női autós újságíró tagjai titkos szavazással határoztak a végeredményről.

Sandra Hughes, a Honda Motor Europe autós marketingosztályának elnöke így értékelt: "A két kategóriában elhódított Év Női Autója díjak rávilágítanak, mennyire eleget tesznek a Honda modelljei a világ női vezetőinek elvárásainak és igényeinek. Ami különösen bátorító, hogy a szalonokba jövő év elején érkező új Civic máris elismeréssel indít."