Dubajban is feltűnik a HondaJet

Hondajet First Released The Actual Machine In The Middle East Area Exhibited At The Air Show Held In United Arab Emirates And Dubai20161123 1

A Honda Aircraft Company bejelentette, hogy régió első üzleti repülős eseményen mutatkozik be a HondaJet a Közel-Keleten. Az MEBAA konferenciának Dubaj ad otthont december 6. és 8. között. Az Al Maktoum nemzetközi repülőtéren megjelenő HondaJet először teszi tiszteletét a térségben.

"Izgatottan várjuk a HondaJet első bemutatóját az MEBAA-n, ahol nagy sebessége, csendes és kényelmes utaskabinja, sportos stílusa és jó kezelhetősége révén kifejezetten megfelel a keleti vásárlói elvárásoknak és a rajongóknak" - mondta Michimasa Fujino, a Honda Aircraft elnöke. "Az arab térség előnyére válhat egy ilyen nagy teljesítményű magánrepülőgép, bemutató jellegű jelenlétünk pedig segít meghatározni a vállalat belépését a közel-keleti piacra."

Dubajban is feltűnik a HondaJet

422 csomós csúcssebességével a HondaJet kategória első, emellett 43 ezer láb magasba képes emelkedni, amely szintén páratlan a vetélytársak között. További előnye a legjobb üzemanyag-hatékonyság, amely 17%-kal múlja felül a szegmensben megszokottakat. Hatótávolsága 1408 mérföld.

A HondaJet jelenleg Észak- és Dél-Amerikában, valamint Európában rendelhető a HondaJet elosztóhálózaton keresztül. A Honda Aircraft Company 2015-ben kezdte meg az első leszállításokat, miután repülőgépük megkapta az Egyesült Államok Légügyi Hivatalának alkalmassági típusminősítését.

Új sebességrekordok a HondaJettől

A HondaJetről

Saját szegmenségben a HondaJet a leggyorsabb, legnagyobb repülési magasságra képes és leghalkabb repülőgép, miként gazdaságosság terén is élen jár. Tervezésekor megannyi technikai innovációt alkalmaztak a Honda mérnökei, ilyen például az egyedülálló, szárny felett elhelyezett hajtómű (OTWEM – Over-The-Wing Engine Mount), ami a légellenállás csökkentésével drámaian növeli a teljesítményt, egyúttal mérsékeli az üzemanyag-fogyasztást.

Dubajban is feltűnik a HondaJet

A szárny felett elhelyezett hajtóműnek további előnyei is vannak, hangja kevésbé hallatszik az utastérben, illetve a földön, ugyanakkor kevesebb helyett vesz el az utasoktól, a poggyászoktól és a mellékhelyiségektől. A HondaJetben a kategória legkifinomultabb digitális vezérlőrendszere, a teljesen digitális Garmin® G3000 várja a pilóták utasításait. A HondaJet a márka legelső kereskedelmi célra szánt repülőgépe, feladata, hogy a Hondákra jellemző, átlagon felüli teljesítményt, hatékonyságot, minőséget és kedvező ár/érték arányt a légiutasok számára is elérhetővé tegye.

A Honda Aircraft Company-ről

A Honda Aircraft Company teljes mértékben az American Honda Motor Co., Inc. tulajdona. A 2006-ban alapított Honda Aircraft Észak-Karolinában található, ami nem véletlen, tudniillik ezt a régiót tartják a repülés bölcsőjének. Soichiro Honda szellemisége a mai napig tovább él a vállalat működésében, ezt bizonyítja, hogy megvalósulhatott a márka alapítójának egyik nagy álma, és a Honda járművek immáron a légközlekedésben is segítik az emberiséget.