Hajón az új ötajtós Honda Civic-ek

  • Megkezdődött az ötajtós változatok szállítása az USA-ba
  • A ferdehátú modell gyártásáért a Honda swindoni részlege felel világszinten
  • Az európai változat gyártása idén, értékesítése jövő év elején kezdődik
  • Több mint 200 millió fontos beruházás övezte a gyártási előkészületeket

Az USA-ba szánt ötajtós Civic-ek gyártása megkezdődött Angliában. Az első szállítmány szeptemberre érkezik a kinti márkakereskedésekbe. A ferdehátú kivitelért teljes egészében a Honda of the UK Manufacturing (HUM) felel, amely swindoni üzemében világpiacra termel a 10. generációs Civic révén.

Legjobb Családi Autó díjnyertes a Honda Civic és Pilot

A Civic a Honda legkelendőbb modellje a világpiacon. A 10. generáció az elmúlt 40 év legsokoldalúbb termékcsaládját alkotja. A négyajtós kivitel tavaly nyáron debütált az Egyesült Államokban, majd megnyerte az Észak-Amerikai Év Autója díjat.

Az európai piacra az év vége felé kezdenek gyártani az Egyesült Királyságban, így az újdonság értékesítése 2017 első negyedévében megkezdődhet. A HUM a fontosabb piacokat is ellátja az ötajtós variánssal.

A vadonatúj Civic 30 mm szélesebb, 20 mm-rel alacsonyabb és 130 mm-rel hosszabb lesz a jelenlegi változatnál. A nagyobb és szélesebb kerekek és abroncsok magabiztos kiállást, a hosszú tengelytáv, a rövid túlnyúlások és a karcsú utastér pedig dinamizmust sugároznak. A meghajtásról három erőforrás gondoskodik. Az 1,0 és 1,5 literes  VTEC TURBO benzinmotorok mellett választhatjuk az átdolgozott 1.6-os i-DTEC dízelmotort is. A Civic lesz az első európai modell, amely megkapja a vadonatúj turbós benzines blokkokat.

A legbiztonságosabbak között az új Civic-család

A Honda 200 millió fontot költött egy új, fejlett technológiával és folyamatokkal rendelkező gyártósor elkészítésére, amely fokozza az európai létesítmény hatékonyságát. A nagyvállalat így összesen 2,1 milliárdot fektetett be a HUM-ba 1989 óta.

Kapcsolódó cikkek

> A Honda Civic az Észak-Amerikai Év Autója díj nyertese

> 1,9 s alatt százon a 600 lóerős Honda Civic versenygép