Ismét legnépszerűbb a Civic Type R

A Honda utcai versenyautója, a Civic Type R bizonyult a legnépszerűbbnek olvasói között az angol Honest John értékelése szerint. A díjátadóra a napokban Londonban került sor.

A valós fogyasztás terén már győztes Civic 1.6 i- DTEC mellett most teljesítményorientált testvére, a Type R emblémát viselő, agresszív stílusú modell is hódított az Honest John díjsorozatban. A forró ferdehátú egyébként júliusban került a kereskedésekbe, s azóta több neves európai elismerést megszerzett.

Az honestjohn.co.uk autós díjai a lehető legjobb szakértőktől érkeznek: a weboldal felhasználóitól. Az elismerést nem bizottság vagy zsűri ítéli oda, hanem egyszerűen az oldalon legkeresettebb autónak jár, amely cikkeit a legtöbben elolvassák.

Ismét legnépszerűbb a Civic Type R

Dan Harrison, az honestjohn.co.uk szerkesztője  megjegyezte: „A teljesítményrajongók között az egyik legjobban várt autó volt a Honda Civic Type R az elmúlt években. Mi az egyik legjobban magával ragadó, élvezetes és izgalmas modellnek értékeltük a Type R-t, amivel olvasóink is egyetértettek olyannyira, hogy megnyerte  a Legnépszerűbb Teljesítményorientált Autó 2016 díjat. Ha egy lenyűgöző ferdehátút akarsz, ne keresgélj tovább!”

Phil Webb, a Honda UK elnöke így nyilatkozott: „A Civic Type R legfrissebb változata továbbra is díjakat nyer. Ez többet jelent egyszerű elismeréseknél, hiszen emberek tömegei kerestek a modell után és sokaknak jelent meg a Type R az Honest John weboldalán.”

Ismét legnépszerűbb a Civic Type R

A Honda Civic Type R-ről

Az utcai versenyautó szívét a Honda Earth Dreams Technology családjának új motorja képezi. A 2,0 literes, turbófeltöltéses, közvetlen benzinbefecskendezéses motor 310 lóerőt produkál 6500-as percenkénti fordulat mellett, míg maximális forgatónyomatéka 400 Nm 2500-as fordulatnál. Ezeken felül a 270 km/h-s végsebességnek sincsen párja a szegmensben. A Civic legújabb generációja így a Honda legteljesítményorientáltabb Type R szereplőjévé válik, túlszárnyalva az Integra, az Accord és az NSX modelleket is.