A legbiztonságosabbak között az új Civic-család

  • A hatodik 2016-os Honda modell nyerte a legmagasabb IIHS minősítést
  • A 10. generációs Civic a fejlett ütközési kompatibilitású karosszériaszerkezet legújabb kivitelét kapta meg, emellett intelligens vezetéstámogató rendszerekkel szolgál

A sportos, kifinomult és teljesen újratervezett Honda Civic Coupe a legmagasabb, TOP SAFETY PICK+ minősítést szerzett az IIHS szervezet legutóbbi tesztjén. A normál és kis átfedéses frontális, valamint az oldalsó ütközésnél és a tetőerősség-vizsgálat során is remekelt az autó. A Honda Sensing™ fejlett vezetéstámogató rendszer segít megelőzni az ütközéseket.

A Civic Coupe a hatodik a sorban - a Civic Sedan, az Accord Sedan és Coupe, a CR-V és a Pilot mellett -, amely a legmagasabb minősítést szerezte meg.

"Büszkék vagyunk, hogy a Civic Coupe is a tagja lett a legjobb biztonsági minősítéseket szerző autóink családjának" - mondta Jeff Conrad, a Honda divízió alelnöke. "A Honda Sensing új mércét állít a balesetmegelőzéstől az elkerülésig bezárólag. Tovább bővül ezzel a kiegészítő csomaggal ellátott modelljeink száma, ahogyan a balesetmentes közlekedésért dolgozunk."

A magas szilárdságú acélok szélesebb körű használata, egy új gyűrődészóna és a fejlett kialakítású B oszlop révén nemcsak a tömeg csökkent, hanem nőtt a biztonság. Az új első légzsákok az ütközés mértékének megfelelően fújódnak fel, emellett az oldalsó párnák ráfutásos baleset esetén is védelmet nyújtanak. A gyerekülések biztonságos rögzítésére legújabb csatlakoztatási pontok állnak rendelkezésre.

A legbiztonságosabbak között az új Civic-család

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A vállalat 33 éve gyárt autót Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítmény üzemel Észak-Amerikában. 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

A Honda nagy hagyománnyal rendelkezik a biztonsági technológiák fejlesztésében - az autó utasaira, a motorosokra és a gyalogosokra egyaránt gondolva. Napjainkban a japán óriáscég egy olyan közösségért dolgozik, amelyben nem történik baleset. A vállalat céljaként tűzte ki, hogy 2020-ra 50%-kal csökkenti a végzetes sérülések számát autóiban a 2000-es évek szintjéhez képest, míg 2040-re ez az érték a nullával lesz egyenlő.

Kapcsolódó cikkek

> Legjobb Családi Autó díjnyertes a Honda Civic és Pilot

> Öt Honda modell is a legjobb vétel Amerikában