Nagyszabású önkéntes hét a Hondánál Amerikában

16 ezer önkéntes vett részt az alakuló hondás szolgálati héten idén nyáron. A közösségi vállalások rávilágítottak a helyi szervezetek közti együttműködés fontosságára Észak-Amerika-szerte.

Az egyik szervezet, amely előrébb jutott az önkéntesek erőfeszítései révén, az Agape Distribution volt. A non-profit ügynökség ohiói üzletében ingyenesen vásárolhatnak élelmiszert a rászorulók. A Honda önkéntesei lefestették a bolt külsejét, így jelentősen megújult a homlokzat.

"Amikor az emberek idáig ereszkednek le, jelzi, hogy kemény sorsot hozott nekik az élet. Bejönnek, és több mint 40 kg élelmiszert kapnak, ami reménnyel tölti el őket" - mondta John Geissler elnök. "Arról álmodtam, hogy lefessük az épületet, hogy vásárlóink úgy érezzék, egy üzletbe jöttek és nem egy kamrába. Ez a mindenem."

Nagyszabású önkéntes hét a Hondánál Amerikában

Az Agape annak a több száz szervezetnek az egyike volt, amelyet a Honda támogatott önkéntes hetének keretén belül. A vállalat alkalmazottai a beszállítókkal és a kereskedőkkel karöltve június 10. és 19. között szolgáltak 425 koordinált csoportban összesen 41 államban, Kanadában és Mexikóban úgyszintén.

"Nagyszerű érzés volt beállni, kesztyűt húzni és segíteni az Élet Kenyere alapítványnak, amely a rászorulókat eteti" - mondta Yolanda White, a Honda indianai üzemének egyik alkalmazottja. "Megtérült, hiszen új élményre tettem szert."

A Honda csapata széles körben segédkezett a társadalmi létet segítő feladatokban, az étel- és vérszállítástól kezdve az állat-örökbefogadási és otthonjavítási projektekig.

A Honda csapata önkéntes hetének keretén belül az alábbi feladatokat is ellátta:

  • 60,000 konzerv kiosztása
  • 3,000 család ellátása élelemmel
  • 600 csomag vér adása
  • 350 zsák szemét összegyűjtése
  • 2,500 gyermek iskolai felszerelésének biztosítása
  • 200 állat megsegítése/örökbefogadása
  • 75 otthon felújítása/újrabútorozása
  • körülbelül 75,000 dollár értékű egyéni adomány összegyűjtése

"Nagyon hálásak vagyunk munkatársainknak és üzleti partnereinknek, akik időt szakítottak a körülöttünk élő emberek életkörülményeinek javítására - abban a közösségben, ahol mi is mozgunk és létezünk" - mondta Rick Schostek, a Honda North America, Inc. ügyvezető alelnöke. "Ez a hét tanúbizonyságot tett arról, hogy milyen nagyszerű dolgok születhetnek, amikor egy csapat ember összefog, hogy megsegítse a környezetében élőket."

Az önkéntes hetet a Honda észak-amerikai üzleti tevékenységének évfordulóján tartották, amely 1959 június 11-én kezdődött Kaliforniában.

A Hondáról

A Honda 1959-ben kezdte meg tevékenységét az Egyesült Államokban, Kaliforniában, s jelenleg több mint 40 ezer alkalmazottja van Észak-Amerikában az értékesítési, a marketing, a finanszírozási, a kutatás-fejlesztési és a gyártási területeken. A vállalat helyi befektetéseinek értéke meghaladja a 22 milliárd dollárt.

Nagyszabású önkéntes hét a Hondánál Amerikában

Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.

A Honda emellett 14 főbb kutató- és fejlesztőközpontot tart fent az USA-ban, ahol teljes egészében megtervezik és kifejlesztik a Honda észak-amerikai termékeit. 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Kapcsolódó cikkek

> Különleges Sonic Civic Amerikából

> Bepillantás az NSX fejlesztésébe