Acurás ínyencségek Kaliforniában

Acura Future Vehicles Precision Concept Hero Block Image Three Quarter View New Car E1481826444169

Az Acura idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A Honda luxusmárkája megragadja az alkalmat, hogy az augusztus közepén kezdődő kaliforniai autós héten állítsa ki csúcsmodelljeit és egyedi koncepcióját.

A 2016-os Monterey-i eseményen az NSX mellett a GT3-as versenyautó, továbbá a Precision Concept is feltűnik.

"A földkerekségen nincs jobb lehetőség bemutatni és megünnepelni márkánk örökségét és jövőbeli irányzatát, mint Monterey-ben a 30. évfordulónk alkalmával" - mondta Jon Ikeda, az Acura divízió alelnöke. "Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatunkra fókuszálnak modelljeink, mint például az NSX vagy az Acura Precision Concept."

Acurás ínyencségek Kaliforniában

Az Acura NSX-ről

Az USA-ban a Honda luxusmárkájának nevét viselő modell felülírja a hagyományos szupersportautókról  alkotott képzeteket.

Az NSX egyik érdekessége a Sport Hybrid Super Handling All-Wheel-Drive meghajtás, amely első a maga nemében a szuperautók birodalmában. Három elektromotorjának köszönhetően minden téren dinamikus teljesítményt nyújt - legyen szó gyorsításról, kanyarodásról és fékezésről. Nyomatékleadása egyenletes és változtatható a kerekek között.

A fejlett elektromos meghajtási technikát soha el nem öregedő külsőbe csomagolták a mérnökök: az innovatív karosszéria- és alváz-kialakítás kimagasló ergonómiával társul a kabinban. A vezető pontos, utasításokra azonnal reagáló gépet ural. A következő generációs NSX valóban a New Sports eXperience jelmondathoz hű vezetési élménnyel gazdagít.

Acurás ínyencségek Kaliforniában

Az NSX az egyetlen szupersportautó, amelyet az USA-ban álmodtak meg, fejlesztettek ki és gyártottak le hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Különálló gyártóközpontja a Performance Manufacturing Center névre hallgat, és Marysville-ben található.

A szintén ohiói Anna-ban, a vállalat legnagyobb motorgyártó üzemében készül az NSX szíve. A kézzel összerakott, V6-os, ikerturbós, 3,5 literes motort a fejlett, 9 fokozatú automata váltóhoz és a hátsó elektromotorhoz kapcsolják. Minden autó erőforrását bejáratva szállítják le, 150 mérföldnek megfelelő futásteljesítmény van bennük, így a komplett műremekeket versenypályán való használatra alkalmasan kapják meg a tulajdonosok. A PMC-ben szerelik be a belső égésű motort és a két első elektromotort, amelyek vektorvezérelt működése páratlan a szegmensben.

Acurás ínyencségek Kaliforniában

Az Acura NSX GT3-ról

Az NSX GT3 meghajtásáról 3,5 literes, 75 fokos hengerszögű, dupla turbós, DOHC V6-os motor gondoskodik, amely a blokkot, a hengerfej részt, a vezérmű- és főtengelyt, a dugattyúkat és a száraz kenési rendszert tekintve megegyezik a sorozatgyártású változatéval. A szabályoknak megfelelően az erőforrást hatfokozatú, szekvenciális versenyváltóhoz társítják, amely a hátsó kerekekhez továbbítja az erőt.

Az NSX GT3 a sorozatgyártású testvér ultra-merev, könnyű és több anyag kevert felhasználásával megalkotott karosszériáját kapja meg. A kiegészítő merevítéseket a Performance Manufacturing Centerben készítik.

Az Acura Precision Concept-ről

Az Acura Precision Concept a 2016-os Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon tartotta bemutatóját. A modell a Honda prémiummárkájának jövőbeli, merészebb és egyedibb stílusvonalait képviseli. A Precision Concept a Los Angeles-i dizájnstúdióból került ki. Megalkotásakor a "teljesítmény alkotta precizitás" jelmondat játszotta a meghatározó szerepet a tervezőknél.

A kontrasztos részletek, a modern, hamisítatlan felületek találkozása, valamint az erőteljes megformálás jelzi az Acura teljesítményre való összpontosítását. Az ultra-alacsony és széles kialakítás, a mélyen szabdalt felületek és az új Gyémánt Pentagon hűtőrács árulkodik a lemezek alatti különleges technológiákról.

Acurás ínyencségek Kaliforniában

A koncepció atletikus felépítése mellett a mélyen szabdalt karosszériával hívja fel magára a figyelmet. Az abroncsok 22 colos felnit ölelnek körül, emellett az első világítás különleges LED-es. A hátulnézet is jellegzetes képet mutat a szélesre húzott, ugyanakkor keskeny lámpatestekkel és a széles kipufogókkal.

A Precision Concept bemutatja a márka új, az ember és gép szoros kapcsolatára épülő központi kijelzőt, amely révén még egyszerűbb és észrevehetetlenebb a vezető és autója közötti kapcsolat. Az ultra-széles és hajlított központi kijelző mutatós, miközben a rendszer az utasok hangulatához igazodva változtatja a jármű teljesítmény-beállításait.

Acurás ínyencségek Kaliforniában

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.