Legjobb Családi Autó díjnyertes a Honda Civic és Pilot

A teljesen újratervezett Civic és a Pilot is felkerült a top 10 legjobb családi autó listájára Amerikában. A Parents magazin és az Edmunds.com értékelésében több száz vetélytárs közül kerültek ki győztesen a Hondák olyan kulcsfontosságú szempontok alapján, mint a biztonság, a kényelmi funkciók, a teljesítmény, a stílus és az érték.

A Civic - amely a 2016-os Észak-Amerikai Év Autója díj büszke tulajdonosa, emellett a Honda legkelendőbb modellje világszerte - tíz generáción át állt az élen a kisautók szegmensében az üzemanyag-hatékonyság, a biztonság, a dizájn, a technológia és az élvezetes vezetés területeken. Legújabb változata még magasabbra teszi a lécet a szegmensben, miután a Honda Sensing™ fejlett vezetéstámogató rendszer minden felszereltségi szintjéhez rendelhető, s ezzel a legelérhetőbb új modellé vált Amerikában.

A Civic a legmagasabb, 5 csillagos és TOP SAFETY PICK+ biztonsági minősítéseket szerezte a törésteszteken az USA-ban.

A tágas, innovatív és családbarát Pilot új alapokra helyezi a szegmensbeli üzemanyag-hatékonyságot, a nagy belteret és variálhatóságot, továbbá a középkategóriás szabadidő-autók kezelhetőségét. A fejlett kompatibilitású vázszerkezet, a legmagasabb biztonsági minősítések  és a kifinomult vezetéstámogató rendszerek szintén szériák, illetve elérhetők a SUV-hoz.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda büszkélkedhet a legtöbb mai napig használt járművel (több mint 75%) az USA-ban az 1987-2012-es időszakot tekintve a nem luxusautók kategóriájában. A vállalat 33 éve gyárt autót Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítmény üzemel Észak-Amerikában. 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

A Honda nagy hagyománnyal rendelkezik a biztonsági technológiák fejlesztésében - az autó utasaira, a motorosokra és a gyalogosokra egyaránt gondolva. Napjainkban a japán óriáscég egy olyan közösségért dolgozik, amelyben nem történik baleset. A vállalat céljaként tűzte ki, hogy 2020-ra 50%-kal csökkenti a végzetes sérülések számát autóiban a 2000-es évek szintjéhez képest, míg 2040-re ez az érték a nullával lesz egyenlő.

Kapcsolódó cikkek

> Kategóriagyőztes a Honda Civic és Pilot

> Öt Honda modell is a legjobb vétel Amerikában