Remekelt kategóriájában a Honda Ridgeline

2017 Ridgeline 126

A nemrég Észak-Amerikai Év Pickupja elismeréssel díjazott Honda Ridgeline megszerezte az USA-beli nemzeti közlekedési hatóság és az állam legmagasabb biztonsági minősítéseit.

Az ötcsillagos és TOP SAFETY PICK+ értékelésekkel az egyedüli szereplő kategóriájában a piacon, aki maximális teljesítményt nyújtott a teszteken.

A Honda Sensing™ fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszer a magasabb felszereltségeken alapáras a Honda pickupjánál. Mára több mint 300 ezer ilyen berendezéssel szerelt autó rója az Egyesült Államok útjait a japán márka részéről. Elemei:

  • Intelligens adaptív tempomat,
  • Ráfutásos ütközésre figyelmeztető
  • Sávelhagyásra figyelmeztető
  • Útpálya-elhagyás lehetőségét csökkentő rendszer
  • Ütközés erejét csökkentő fékrendszer.

2017 Ridgeline 11

A Honda Sensing technológiával ellátott Ridgeline kimagasló minősítést szerzett a frontális ütközések megelőzése terén.

2017-től minden Hondában alapáras a tolatókamera, a fejlett kompatibilitású vázszerkezet, a menetstabilizáló, a blokkolásgátló, az elektronikus fékerőelosztó, a fejlett első légzsákok, az oldallégzsákok és a függönylégzsákok.

A Honda Ridgeline-t a Honda R&D Americas tervezte és fejlesztette. Gyára Lincolnban található, sebességváltóját pedig Tallapoosa államból szállítják.

A Hondáról

A Honda közel 40 éves gyártási történelemmel büszkélkedhet az USA-ban. 12 gyárában majdnem 30 ezer alkalmazott dolgozik. Befektetéseinek értéke meghaladja a 17 milliárd dollárt ezen a területen. 2016-ban a rekordszámú legyártott autóból 68% készült az öt USA-beli létesítményben, amely a második legmagasabbnak számít Amerikában. Tavaly rekord értékben, összesen 27 milliárd dollárért vásárolt nyersanyagot és alkatrészt a Honda 610 USA-beli beszállítótól.