Győzött az NSX a századik hegyi versenyen

  • Az Acura NSX több mint 11 másodperccel győzött
  • Az amerikai építésű NSX a Time Attack 2 osztályban remekelt a 100. megrendezésű Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb eseményen
  • Az NSX-alapú elektromos prototípus a második lett a kategóriájában

A mostanában bemutatott Acura NSX nyerte a vasárnapi megmérettetést, amely a 14 115 láb magas coloradói hegyre vezetett fel. A 100. alkalommal megrendezett esemény Amerika második legidősebb versenye.

A sorozatgyártású Acura NSX az egyedi, a Sport Hybrid Super-Handling All-Wheel Drive™ (Sport Hybrid SH-AWD®) névre keresztelt meghajtással állt rajthoz, amely az egzotikus szupersportautók világában elsőként nyújt lehetőséget vektor vezérelt nyomatékelosztásra. A 12,42 mérföldes távot 10:28.820-es idővel zárta a kötelező biztonsági kiegészítőkkel ellátott NSX. A volán mögött az észak-amerikai kutatásfejlesztő részleg csapattagja és mérnöke, Nick Robinson foglalt helyet, aki tavaly PP250 győztesként zárt ugyanitt.

 2017 Acura Nsx Pikes Peak Hill Climb 3

"Elképesztően örülök, hogy megnyertük a sorozatgyártásúak kategóriáját az új NSX-szel!" - mondta Robinson. "Jócskán megtérült az a kemény munka, amelyet a fejlesztőcsapat ölt az NSX-be az elmúlt években."

Az elektromosok kategóriájában Tetsuya Yamano vezette azt a díjnyertes, CR-Z-alapú, tisztán elektromos modellt, amelynek teljesítménye a háromszorosára hízott egy év alatt, emellett kerekenként különböző nyomatékleadásra képes - világviszonylatban elsőként. A második legjobb idő 9:06.015 lett a koncepció révén.

"Nagyszerű elismerés minden munkatársnak, aki érintett volt az amerikai építésű NSX projektjében, hogy az újdonság győzelemmel kezdte meg észak-amerikai, versenysportbeli szereplését bolygónk egyik legrégebbi és legnagyobb kihívást jelentő megmérettetésén" - mondta Jon Ikeda, az Acura divízió alelnöke. "Az NSX eredménye az Acura génjeinek, a precizitás alkotta teljesítménynek megtestesítője, emellett ugródeszkaként szolgál a jövőbeli versenytörekvéseinkhez."

Gallery 2017 MDX Straight Rear Sunset Highway Overview XL Másolata

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.