Isten Éltessen NSX!

Acura NSX  H  7314

Napra pontosan 30 év telt el az NSX debütálása óta!

Az Acura ma ünnepli az NSX 30 évvel ezelőtti debütálását, melyre 1989-ben került sor. 30 éve, ezen a napon mutatta be az Acura, az első középmotoros szupersportautóját, melyre a gyártó a chicagói Auto Show-t választotta 1989. február 9-én.

91NSXprod 02
Acura NSX Prototípus Chicago-ban

A modell főbb jellemzői mellett, mint például a magas fordulatú motor, szuperkönnyű súly (a mostani modellről ugyanez nem elmondható a maga 1700 kilós súlya mellett), egy rendkívül kényelmes, és meglehetősen kellemes vezetési élményt nyújtott, és nyújt valószínűleg a mai napig.

Az NSX név a fejlesztő csapat ötlete volt. A mozaikszó az angol „new” „supercar” of „unknown world”, vagyis az ismeretlen föld új szuperautója szavakból áll össze. Az X a matematikából származó ismeretlen jelöléséből származik.

Az Acura a napokban a YouTube csatornáján közzétette ezt a rövid videót, melyben gyönyörűen bemutatják a két modell szépségeit. A különbségek szemmel is jól kivehetők, de lássuk be, bámulatosan szép mindkettő. Ajánlom megtekintésre mindenkinek!

Az NSX-ről

Az USA-ban a Honda luxusmárkájának nevét viselő modell felülírja a hagyományos szupersportautókról alkotott képzeteket.

Az NSX egyik érdekessége a Sport Hybrid Super Handling All-Wheel-Drive meghajtás, amely első a maga nemében a szuperautók birodalmában. V6-os bitúrbójának, és három elektromotorjának köszönhetően minden téren dinamikus teljesítményt nyújt – legyen szó gyorsításról, kanyarodásról és fékezésről. Nyomatékleadása egyenletes és változtatható a kerekek között.

A fejlett elektromos meghajtási technikát soha el nem öregedő külsőbe csomagolták a mérnökök: az innovatív karosszéria- és alváz-kialakítás kimagasló ergonómiával társul a kabinban. A vezető pontos, utasításokra azonnal reagáló gépet ural. A következő generációs NSX valóban a New Sports eXperience jelmondathoz hű vezetési élménnyel gazdagít.

Az NSX az egyetlen szupersportautó, amelyet az USA-ban álmodtak, fejlesztettek és gyártottak le hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Különálló gyártóközpontja a Performance Manufacturing Center névre hallgat, és Marysville-ben található.