Bajnoki címért küzd az NSX

Galstad WRLS 0918 486898
  • Katherine Legge és Alvaro Parente a második GTD győzelmet szerezte 2018-ban a Meyer Shank Racing színeiben
  • Dane Cameron és Juan Pablo Montoya ismét dobogón a Prototype kategóriában
  • A GTD kategória bajnoka csak az utolsó verseny után lesz meg

A Katherine Legge és Alvaro Parente által vezetett Acura NSX GT3-as versenyautó hátulról előre törve szerzett győzelmet a GTD kategóriában a Laguna Seca versenypályán Amerikában. A prototípusok között Dane Cameron 41 körön át vezetett, majd Juan Pablo Montoyával végül a harmadik helyet szerezték meg. Gratulálunk!

Meyer Shank Racing Acura NSX GT3

Új körrekorddal állt az élre az NSX a szombati időmérőn. Legge azonban verseny közben visszacsúszott a 4. helyre, beszorulva egy lassabb csoportba a 7. körben való verseny-újraindítást követően. Azonban az MSR Acura NSX GT3 versenybeállításai jó gumikezelést és üzemanyag-hatékonyságot szavatoltak a továbbiakban, így a 2 óra 40 perces futam féltávjánál az első helyen történt az acurások pilótaváltása. Parente 20 másodperces előnyt autózott ki magának az élen, de egy légkulcs miatt időt veszített boxkiállása során. 30 percel a kockás zászló fellendülése előtt így csupán a 4. helyen állt. Azonban csodás versenyzést látva, 10 perccel a vége előtt ismét a 86-os rajtszámú NSX hasított az élen, második kategóriagyőzelmét szerezve idén az MSR csapatnak. A 93-as rajtszámú NSX belekeveredett a 7. körben történt balesetbe, és karosszériasérülés miatt feladni kényszerült a megmérettetést.

A bajnoki címért nagyon szoros a verseny egy fordulóval a vége előtt! Az Acura és Legge egyaránt második a konstruktőrök és a pilóták között. Legge a két éllovastól mindössze 6 ponttal marad el, míg az Acura 12 pont mínusszal a második a Lamborghini mögött.

Acura Team Penske Prototype

A #6-os ARX-05 pilótája, Cameron lerajtolta a kvalifikáción pole-t szerző Jordan Taylort, és az élre állt. A 41. körben megejtett pilótacserét követően Montoya a 3. helyre jött vissza. A boxstratégia nem működött a gumicserére és az üzemanyag-hatékonyságra vonatkozóan, így ebben a pozícióban végzett a prototípus - megszerezve a negyedik dobogós helyezést 2018-ban.

Helio Castroneves a második helyről volt kénytelen feladni a versenyt, miután 4 perccel a vége előtt egy lassabb autóval ütközött ARX-05-ösük és komolyan megsérült a felfüggesztés.

A WeatherTech SportsCar Championship következő megmérettetésére október 13-án kerül sor. A Petit Le Mans verseny 10 órás lesz és a Road Atlanta pályán tartják Gainesville közelében.