A legbiztonságosabbak között az új Honda CR-V

2017 Honda CR V 138

A Honda CR-V, Amerika legkelendőbb szabadidő-autója a legmagasabb biztonsági minősítést szerezte meg a törésteszteken Amerikában. A Honda Sensing™ biztonsági rendszerrel és LED első fényszórókkal szerelt változatok emellett kitűnő baleset-megelőzési tulajdonságokkal rendelkeznek.

A szigorított, 2017-es szabályok értelmében a TOP SAFETY PICK+ díj megszerzéséhez több feltételnek is teljesülnie kell. Nevezetesen, jó eredménnyel kell zárni a normál és kis átfedéses megmérettetéseket, az oldalütköztetést, a tetőerősség-mérést és a fejtámla-tesztet egyaránt. Kimagasló minősítésű baleset-megelőző rendszerrel és jó vagy elfogadható minősítésű első fényszórókkal kell rendelkeznie az adott autónak.

Eddig összesen négy Honda modell szerzett TOP SAFETY PICK+ és három TOP SAFETY PICK minősítést a 2017-es modellévre vonatkozóan az intézet szigorított tesztje alapján. A japán márka így az autóipar élbolyába tartozik kitűnő eredményeivel.

A Honda járművei széles körben nyújtanak aktív és passzív biztonsági funkciókat. A Honda Sensing fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszer segít elkerülni az ütközést vagy az útról való letérést. A mai napig több mint 300 ezer ilyen jármű rója az Egyesült Államok útjait. A Honda Sensing az Accord, a Civic, a CR-V, a Pilot és a Ridgeline modellekhez érhető el.

2017 Honda CR V 079

Elemei közé tartozik az aktív sávtartó rendszer, az adaptív tempomat, a ráfutásos ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint az útpálya-elhagyás lehetőségét csökkentő rendszer és az ütközés erejét csökkentő fékrendszer.

2017-től minden Hondában alapáras a tolatókamera, a fejlett kompatibilitású vázszerkezet, a menetstabilizáló, a blokkolásgátló, az elektronikus fékerőelosztó, a fejlett első légzsákok, az oldallégzsákok és a függönylégzsákok.

2017 Honda CR V 113

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony, élvezetes vezetést biztosító és fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 32 éve gyárt autót Amerikában. Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.

16 Civic Sedan 139

A Honda vezető biztonsági szerepéről

A Honda nagy múlttal büszkélkedhet a fejlett biztonsági rendszerek fejlesztésében és alkalmazásában, amelyek a közlekedés összes résztvevőjének növelik boztonságát - legyen szó autósokról, motorosokról vagy gyalogosokról. A vállalat kettő, a világ legkifinomultabb létesítményei közé tartozó törésteszt-központot üzemeltet az USA-ban és Japánban, továbbá számos téren tett elsőként erőfeszítéseket a gyártók között, ideértve a törésbiztonság, a légzsák technológia, az ütközés kompatibilitás és a gyalogosvédelem kategóriákat.

Részben a fejlett kompatibilitású vázszerkezet, részben a Honda Sensingfejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszer esetében elért előrelépéseknek köszönhetően a Honda termékpalettája rendere jól szerepel független szervezetek tesztjein. Így a márka az autóipar vezető szereplői közé tartozik ezen a téren.