Jelentős beruházás a 10 fokozatú váltók gyártásába

A Honda bejelentette, hogy Georgia államban kezdi meg úttörő, 10 fokozatú automata váltójának globális piacra történő gyártását. A vállalat emellett ismertette, hogy ezzel párhuzamosan majdnem 150 millió dollárt költött másik kettő, hasonló létesítményre, amelyekben szintén az elsőkerék-meghajtású autók között világelsőnek számító sebességváltó készül.

A Honda R&D által kifejlesztett 10 fokozatú automata váltó alacsony belső súrlódással működik, amely kimagasló vezethetőséget jelent a Honda és Acura modellek számára. Először a magasabb felszereltségű Honda Odyssey családi autóban tűnik fel, amely tavasztól rendelhető odakint. Később a szabadidő- és személyautók körében is elérhető lesz.

02 2018 Honda Odyssey
Honda Odyssey 2018

"Az új, 10 fokozatú automata váltó rávilágít a Honda filozófiájára, miszerint kimagasló teljesítményű termékeket kínálunk vásárlóinknak. Örölünk, hogy a mienk lesz az új egység legfőbb gyár" - mondta Masahiko Kayama, a Honda Precision Parts Georgia-i elnöke. "Nagy felelősség az új sebességváltó gyártása, ugyanakkor nagyszerű lehetőség, hogy megmutassák alkalmazottaink képességiket és eltökéltségüket."

A HPPG 2006-ban született meg. Éves szinten több mint 375 ezer váltót gyárt Honda és Acura autók számára.

10atgroupSM

A Hondáról

A Honda 1959-ben kezdte meg tevékenységét az Egyesült Államokban, Kaliforniában, s jelenleg több mint 40 ezer alkalmazottja van Észak-Amerikában a Honda és Acura autók, továbbá a motorkerékpárok és a kisgépek értékesítési, marketing, finanszírozási, kutatás-fejlesztési és gyártási területein. A vállalat helyi befektetéseinek értéke meghaladja a 22 milliárd dollárt.

A Honda több mint 37 éve gyárt autót Amerikában hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Jelenleg 19 főbb gyártóegységet működtet Észak-Amerikában, valamint 16 kutatásfejlesztési központot az USA-ban, így képes önállóan megtervezni, kifejleszteni és legyártani helyi termékeinek nagy részét. A 2016-ban az Egyesült Államokban eladott Honda és Acura modellek több mint 95%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.