Acura TLX már GT csomaggal

Az Acura versenysportbeli hagyományai előtt tiszteleg a TLX sportszedán a már elérhető GT csomaggal. Az optikai kiegészítők révén minden felszereltségi szinten nagyobb teret nyer az egyedi stílusvilág.

A Pirelli World Challenge-ben szereplő TLX GT versenyautó idén ősszel intett búcsút a sorozatnak, mivel csapata jövőre az NSX GT3-as kivitelével áll rajthoz a szezonban. A dobogós és számos top 10-es helyezéseknek állítanak emléket az optikai kiegészítők, amelyek között a lökhárítók alsó borítása, a küszöbök, a csomagtartó szpoiler, valamint a gyémánt mintázatú, opciós, 19 colos felnik és a hozzájuk tartozó gumiszett szerepelnek.

A tágas, ötszemélyes TLX dinamizmust és prémium környezetet kínál. Fontosabb technológiái között szerepel az összkerék-kormányzás, az összkerékhajtás és az aktív fékvezérlés, amely megkönnyíti a szűk helyen történő manőverezést a megfelelő kerekek egyenkénti fékezésével.

2017 Acura TLX With GT Package   1

A három modellváltozat:

  • TLX  (2,4 literes motor, 206 lóerő, 8 sebességes, dupla kuplungos automata váltó nyomatékátalakítóval,  összkerék-kormányzás);
  • TLX (3,5 literes motor, 290 lóerő, 9 sebességes automata váltó, összkerék-kormányzás);
  • TLX SH-AWD (3,5 literes motor, 290 lóerő, 9 sebességes automata váltó, következő generációs összkerékhajtás);

Mindhárom kivitelhez hosszú listányi kiegészítő és biztonsági berendezés érhető el.

Acura Tlx Gt 4

Az Acura gazdag sportörökségéhez tartozik egyebek mellett a 2009-es American Le Mans sorozatbeli konstruktőri és egyéni bajnoki cím, valamint csapatelsőség az LMP1 és LMP2 kategóriákban egyaránt. Az Acura Motorpsort idén ősszel zárta projektjét a TLX GT versenyautóval a Pirelli World Challenge-ben. Partnere, a RealTime Racing révén a mai napig 10 gyári bajnoki címmel, 14 egyéni elsőséggel és 78 versenygyőzelemmel büszkélkedhet. Továbbá, az idei Pikes Peak-i hegyi menetben elsöprő sikert aratott a szériagyártás-közeli NSX-e a Time Attack 2 kategóriában. A versenycsapat jövőre egy ebből továbbfejlesztett kivitellel áll rajthoz a GT3-as szériában.

A november 1-4. között Las Vegas-ban megrendezésre kerülő SEMA autós kiállításon is feltűnik egy TLX GT az Acura standján.

Gallery 2017 TLX17 191 L

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel – az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.