1,2 millió dollárért kelt el az első NSX

  • A 001-es jelzésű járművek között rekord magas összegért kelt el az első NSX
  • A bevétel agytumorral küzdő, valamint hátrányos helyzetű, 7-17 éves gyermekeket segítő alapítványoknak jár

Az árverést lezáró kalapács 1,2 millió megajánlott dollár után sújtott le. A rekord magas összeget kínáló Rick Hendrick vitte el az első legyártott NSX-et. A Hendrick Motorsports és a Hendrick Autós Csoport alapítója a Barrett-Jackson cég által rendezett aukción bőkezűségével több ezer gyermek életét is segíti.

"Nagyszerű volt a szemtanúja lenni az NSX iránti jólelkűségnek és szenvedélynek" - mondta Jon Ikeda, az Acura elnöke. "Hendrick úr elégedett lesz a legelső újgenerációs NSX volánja mögött, emellett több ezer gyermek életébe hozott változást."

Az Acura NSXről

Az USA-ban a Honda luxusmárkájának nevét viselő modell felülírja a hagyományos szupersportautókról alkotott képzeteket. Az NSX egyik érdekessége a Sport Hybrid Super Handling All-Wheel-Drive meghajtás, amely első a maga nemében a szuperautók birodalmában. Három elektromotorjának köszönhetően minden téren dinamikus teljesítményt nyújt - legyen szó gyorsításról, kanyarodásról és fékezésről. Nyomatékleadása egyenletes és változtatható a kerekek között.

A fejlett elektromos meghajtási technikát soha el nem öregedő külsőbe csomagolták a mérnökök: az innovatív karosszéria- és alváz-kialakítás kimagasló ergonómiával társul a kabinban. A vezető pontos, utasításokra azonnal reagáló gépet ural. A következő generációs NSX valóban a New Sports eXperience jelmondathoz hű vezetési élménnyel gazdagít.