Hivatalos képeken az NSX GT3

Acura NSX GT3 Race Car Front View 1

Az Acura motorsport részlege elfoglalt mostanában az NSX-et illetően, hiszen a Pikes Peak-i kategóriagyőzelem után máris a GT3-as versenyautó felkészítésével foglalkozik. Az ikerturbós Acura NSX GT3 karbon testét a GingerMan versenypályán fotózták az USA-ban, ahogy a fejlesztések haladnak és a homologizáció megkezdődik.

"A sorozatgyártású NSX-et is nagyon erős alapokra építettük, így folyamatos az előrelépés fejlesztésünkben. Várjuk a GT3-as versenyautó jövő évi bemutatkozását" - mondta Art St. Cyr, a Honda Performance Development elnöke.

Hivatalos képeken az NSX GT3

Az Acura NSX GT3 versenyautó egyedi karosszériával, hatalmas hátsó szárnnyal, alsó diffúzorral és megnagyobbított motorháztető-nyílásokkal áll rajthoz a nagyobb stabilitás és a megfelelő hűtés érdekében.

Meghajtásáról egy 3,5 literes, 75 fokos hengerszögű, biturbós, DOHC, V6-os motor gondoskodik, amely paraméterei megegyeznek a sorozatgyártású verzióéval a blokkot, a hengerfejeket, a vezérműtengelyt, a főtengelyt, a dugattyúkat és a száraz kenési rendszert illetően. Az erőforráshoz hatfokozatú, szekvenciális váltót társítanak, amely a hátsó kerekekhez továbbítja az erőt.

Hivatalos képeken az NSX GT3

Az Acura NSX GT3 az Ohio-beli Performance Manufacturing Centerben készül, az NSX különálló gyártóközpontjában. A kezdeti fejlesztéseket a vállalat japán tervezői kara végezte európai és japán versenypályákon végrehajtott tesztekkel. A további fejlesztésekért és a homologizációért az észak-amerikai mérnökcsapat felel a kaliforniai Honda Performance Developmentnél (HPD).

Az Acura NSX GT3 versenyautó a Honda luxusmárkájának versenysportbeli hagyományait bővíti. Az Acura 1991-ben, 1992-ben és 1993-ban győzött az IMSA Camel Lights bajnokságban és a 2009-es American LeMans sorozatban. Jelenleg két TLX GT küzd a Pirelli World Challenge-ben. Június 26-án Ryan Eversley elsöprő sikert aratott a hétvégi versenyen.

2016 Acura Rlx 02

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Precizitás alkotta teljesítményt nyújt olyan innovatív technológiákon keresztül, mint az összkerék-kormányzás vagy a különleges összkerékhajtás. 2016 márciusában volt 30 éve annak, hogy a Honda létrehozta luxusmárkáját.

Az Acura termékpalettája öt modellt ölel fel - az RLX zászlóshajót, a teljesítményorientált TLX és az ILX sportszedánokat, továbbá az ötszemélyes RDX és a hétüléses MDX szabadidő-autókat. Utóbbi Amerika minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja. Idén tavasszal csatlakozott a modellkínálathoz az NSX szupersportautó, a márka Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatát megkoronázva.

Az Edmunds.com immáron az ötödik egymást követő évben ítélte a legjobb minősítést az Acurának a luxusautó-gyártók közül, mivel ezen modellek értéktartása a legkiemelkedőbb egy ötéves intervallum után. 2015-ben az Amerikában értékesített Acurák majdnem 98%-a helyben készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.