Ősszel már Amerikában az új ötajtós Civic-ek

  • Először lép porondra ötajtós változat a Civic-ből odakint
  • A Civic Hatchback európai ízlésvilágot és ötajtóshoz méltó sokoldalúságot hoz
  • A meghajtásról minden esetben az új 1.5-ös turbómotor gondoskodik
  • A Civic Hatchback lesz az alapja a 2017-es, gyökeresen új Type R kivitelnek

A Civic Hatchback idén ősszel érkezik meg az amerikai márkakereskedésekbe. A modellcsalád legújabb tagja az Észak-Amerikai Év Autója díjnyertes szedán és kupé variánsokhoz csatlakozik. A 2017-es évjelzést viselő autó ütős, európai ízlésvilágot tükröz, miközben a lemezek jól kihasználható belteret rejtenek. A világszínvonalú vezetési dinamizmusról a Honda 1,5 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotorja gondoskodik. Az újdonság az Egyesült Államokban 2017-ben bemutatkozó Type R változat alapjául szolgál.

Ősszel már Amerikában az új ötajtós Civic-ek

"A Civic Hatch a Honda ismertetőjegye Európában, de sokáig tiltott gyümölcs volt az USA-beli rajongóknak" - mondta Jeff Conrad, az American Honda Motor Co., Inc. Honda divíziójának alelnöke. "Most elhozzuk ezt a sportos, stílusos és sokoldalú változatot Amerikába, tovább erősítve elképesztő Civic-kínálatunk teljesítményét."

A 10. generációs ferdehátú testvérei alapjára épül. Az ötféle felszereltségi szinttel rendelhető modellhez kizárólag az új 1,5 literes turbómotor érhető el, amely teljesítménye 174, illetve 180 lóerőnek felel meg. A sportos élményhez a hatfokozatú, manuális sebességváltó is hozzájárul, de akik a kényelmesebb párosítást kedvelik, azoknak a fokozatmentes automata (CVT) a legjobb választás. Az üzemanyag-hatékonyság terén - az új, szigorított mérési módszer mellett - a Civic Hatchback a kategória élén áll (7,8/5,9/6,9 liter száz kilométeren - város/országút/vegyes).

A Honda turbós erőforrása a Civic merevebb és könnyebb vázszerkezetével, kifinomultabb karosszéria-kialakításával és független felfüggesztésével együttesen nyújt kimagasló vezetési élményt. A lengéscsillapítók folyadékcsillapításúak, az elektromos szervokormány sportosabb hangolású és változó rásegítéses, a négyutas fékrendszerhez pedig elektronikus erőelosztó és visszagurulás-gátló tartozik.

A 2017-es Civic Hatchback letisztult és modern beltérrel büszkélkedhet. A minőségi és puha tapintású anyagok mellett az illesztések is pontosak. A tágas utascella mellett említést érdemel a csomagtér és a hátsó lábtér is, amelyek kategória elsők méretüket tekintve.

Ősszel már Amerikában az új ötajtós Civic-ek

A legtöbb felszereltségi szinten elérhető, illetve bizonyosokon alapáras a Honda Sensing™ fejlett vezetéstámogató rendszer, amely például intelligens tempomatot, sávtartó asszisztenst és ütközésre figyelmeztető rendszert is tartalmaz.

A kiegészítők közé tartoznak például a fűtött első ülések, tükrök, az elektromos állítású első ülések, a távoli motorindítás is. A Sport Touring legmagasabb felszereltségi szinthez egyebek mellett LED-es első fényszórók, fűtött hátsó ülések, Apple CarPlay™ és Android Auto™ alkalmazások is járnak.

Hajón az új ötajtós Honda Civic-ek

A Civic Hatchback a legjobb biztonsági minősítéseket célozza meg, azaz öt csillag megszerzését  a hagyományos törésteszten, valamint jó értékelést kimagasló balesetmegelőzéssel a kis átfedéses vizsgálaton.

A 2017-es Civic Hatchback fejlesztéséről a nagyvállalat európai és japán részlege gondoskodott. Gyártása kizárólag az angliai Swindonban zajlik.

Hondáról

A Honda 1959-ben kezdte meg tevékenységét az Egyesült Államokban, Kaliforniában, s jelenleg több mint 40 ezer alkalmazottja van Észak-Amerikában az értékesítési, a marketing, a finanszírozási, a kutatás-fejlesztési és a gyártási területeken. A vállalat helyi befektetéseinek értéke meghaladja a 22 milliárd dollárt.

Ősszel már Amerikában az új ötajtós Civic-ek

Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet). 2015-ben az Egyesült Államokban eladott Honda modellek több mint 99%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Kapcsolódó cikkek

> Különleges Sonic Civic Amerikából

> Bepillantás az NSX fejlesztésébe