Nagy az igény az NSX-re, átszerveznek a Hondánál

113037 Honda Announces Next Delivery Of NSX To UK

Szépen fogy a tavaly nyáron az Egyesült Királyságban bemutatott NSX, így megfelezik, egy évesre csökkentik a várólistát a leendő tulajdonosok számára. Az elmúlt 12 hónapban egytől-egyig elkelt a teljes angliai keret, a szupersportautó 100 példánya.

Az eredeti elképzelések szerint évi 50 példányt kaptak volna a tulajdonosok, így könnyű összhangot teremteni a gyártási kapacitás és az autó ritkasága között. A legfrissebb tervek azonban megrövidített várólistáról és még egy márkakereskedésről szólnak. Sokáig egyedüli forgalmazóként a Crown Hondánál lehetett NSX-et rendelni a szigetországban, azonban mára a Chiswick Honda is megkapta a privilégiumot a csúcs-Honda értékesítésére. Ezáltal gördülékenyebb és gyorsabb kiszolgálás várható az értékesítés és az alkatrészellátás terén is.

113036 Honda Announces Next Delivery Of NSX To UK

Dave Hodgetts, a Honda UK elnöke így nyilatkozott: "Az NSX nemcsak a Honda tervezési képességeit megtestesítő csúcsmodell, de továbbviszi az eredeti, 1990 és 2005 között gyártott szupersportautó hagyományait. Az új készlet érkezésének megerősítése lehetővé teszi számunkra, hogy a vérbeli fanatikusok mielőbb a kezükhöz kaphassák álomgépüket - nincs más dolguk, mint az alábbi két kereskedés valamelyikét felkeresni."

A Honda még a tavaly őszi, első leszállítások előtt úgy számolt, hogy Európa lesz az NSX legnépszerűbb export régiója.

Nagy az igény az NSX-re, átszerveznek a Hondánál

A Honda NSX-ről

Az Angliában mindössze körülbelül 52 millió forinttól induló NSX a japán márka egyedülálló gyártóközpontjában, az USA-beli Marysville-ben készül. A Performance Manufacturing Centerben válogatott személyzet kézzel szereli össze és lehel életet a pályakész állapotra bejáratott csúcsgépbe.

Az NSX-et a New Sport eXperience jelige ihlette. Meghajtása ennek megfelelően egyedi: 3,5 literes, biturbó benzinmotorjához három elektromotor és egy 9 fokozatú, dupla kuplungos automata váltó kapcsolódik. Az 581 lóerős rendszerteljesítmény és a hibrid összkerékhajtás révén kevesebb, mint három másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, végsebessége 307 km/óra. Az irányítás, a gázreakció, a kapcsolási idő és a motorhang, egyszóval az autó egész viselkedése négyféle vezetési módban variálható, így a tisztán elektromostól a pályahasználatra való beállításokig minden kiválasztható.

Beülni egy NSX-be?

Nos, vannak dolgok, amiket az ember talán csak egyszer tehet meg élete során. Aki kiállta a szupersportautó pengeéles tekintetét, és még érzett magában elég erőt és bátorságot, hogy a kategóriára jellemző fura kilincset benyomja, majd a végét megmarkolva kinyissa az ajtót, az célba ért.