Év Szabadidő-autója díjnyertes a Honda CR-V

  • A Motor Trend a nyugalom és magabiztosság tökéletes kombinációjaként jellemezte a CR-V-t
  • Az előző generáció 2015-ben nyert Év Autója díjat a Motor Trendtől
  • A CR-V Amerika legkelendőbb SUV-ja az elmúlt 20 évet tekintve

A valaha volt legnépszerűbb Honda CR-V-t választotta az Év Szabadidő-autójának a Motor Trend Amerikában. Az autó a második modellévében jár, az ötödik generáció teljesen újrarajzolt vonalait viseli. A CR-V 25 vetélytársat utasított maga mögé a 11 tagú, legjobb szerkesztők, írok és tesztelők alkotta zsűri döntése alapján. Az előző generáció ráncfelvarrott változata 2015-ben is elhozta eme dicső elismerést.

2018 Honda CR V 009
2018 Honda CR-V

"A Honda CR-V Amerika legkelendőbb szabadidő-autója címében díszeleg az elmúlt két évtizedet tekintve. Tökéletes egyensúlyt testesít meg vásárlóinak a funkciók, a kihasználhatóság, az élvezetes vezetés és a kimagasló minőség terén" - mondta Jeff Conrad, az American Honda Motor Co., Inc. autós részlegének alelnöke. "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy kiérdemeltük ezt az elismerést a Motor Trend szakértőitől egy ennyire versengős és zsúfolt szegmensben."

A CR-V esetében külön kihangsúlyozták a beltér újításait. A Motor Trendet egyebek mellett a dizájn, a biztonság, a funkciók, a mérnöki tökéletesség, a hatékonyság és az ár-érték terén eszközölt széleskörű változtatások győzték meg. Ahhoz, hogy egy szereplő részt vehessen az Év Szabadidő-autója versenyben, vadonatújnak vagy jelentősen frissítettnek kell lennie, és 2016 tavaly novembere óta kell piacon lennie.

2018 Honda CR V 079
2018 Honda CR-V

A Honda CR-V három gyárban készül Észak-Amerika-szerte: Ohio, Indiana és Ontario államban és tartományban. 1,5 literes, 192 lóerős, turbós benzinmotorja és automata váltója szintén Ohióból kerül ki. A Honda eddig több mint 4,2 millió CR-V-t adott el az Egyesült Államokban 1997 óta, a modell így kiérdemelte az elmúlt 20 év legkelendőbb szabadidő-autójának járó címet.

Az új CR-V olyan nívós díjakat gyűjtött eddig, mint például a Kelly Blue Book Legjobb Vétel, a U.S. News & World Report Legjobb Új Autó Tiniknek és az Autotrader Muszáj Kipróbálni elismerések, továbbá a J.D. Power 2017-es felmérésében kategória elsőségre tett szert.

2018 Honda CR V 131
2018 Honda CR-V

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről