Az új Honda CR-V-ről nagy vonalakban

134726 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol
  • Kényelem, tartósság és kommunikáció terén is nagyot lépett előre
  • Nagyobb lett a helykínálat, és ezentúl hétüléses kivitel is elérhető lesz
  • A benzines motort kategória első teljesítmény és hatékonyság jellemzi

Az 1995-ben bemutatott Honda CR-V elképesztő karriert futott be az elmúlt években, olyannyira, hogy a világ legnagyobb példányszámban értékesített szabadidő-autóját tisztelhetjük benne. Legújabb generációjának tervezésekor azt tartották szem előtt, hogy a vásárlók minden elvárásának megfeleljen, egyúttal megőrizze egyedi karakterét és előkelő piaci pozícióját. A lelkiismeretes mérnöki munka eredményeként kifinomult műszaki megoldások teljes sora teszi jobbá a CR-V-t, ezt koronázza meg az a kiváló minőség, ami az autó minden egyes porcikáján tetten érhető.

134666 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol
2018 Honda CR-V VTEC TURBO

Az elődjénél szélesebb és magasabb új CR-V friss, stílusos megjelenéssel nyűgözi le környezetét. A látványt nemcsak a nagyobb, feltűnőbb kerékjáratok és az élesebb – motorháztetőn és sarkokon kialakított – kontúrok teszik jellegzetesebbé, hanem a Honda új arculatához igazodó orr-rész és fényszórópár is.

A CR-V új nemzedéke hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz Európában (benzines AWD modellek) - minőségét, megjelenését, belső kialakítását és kifinomultságát illetően is nagyot fejlődött a korábbi szériához viszonyítva. Ez nem meglepő, hiszen a Honda szabadidő-autója a prémiumkategória szereplőinek közvetlen vetélytársa, erre utal a kifinomult menetkomfort, a precíz kormányzás, a kiváló úttartás és a remek NVH-érték is. Mindent egybevetve a vadonatúj CR-V kényelem, megbízhatóság és kommunikáció terén is új mércét állított, úgy is mondhatnánk, hogy ez a Honda eddigi legfejlettebb és legkifinomultabb szabadidő-autója.

134678 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol
2018 Honda CR-V VTEC TURBO

A vadonatúj CR-V méretesebb, mint a korábbi generáció, és a hosszabb tengelytávból, illetve a szélesebb kialakításból fakadóan nagyobb helykínálattal  rendelkezik. A kiemelkedő helykihasználás hozadékaként minden utas kényelmesebben utazhat, és a szélesebb, mélyebb csomagtartóba is több poggyászt fér el. Új, két helyzetben rögzíthető, sík csomagtérpadlójának köszönhetően ezentúl még nagyobb tárgyak szállíthatók a CR-V-ben, és az ötödik ajtó nyitásával-zárásával sem kell bíbelődnie a tulajdonosnak, hiszen motoros mozgatású.

134686 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol
2018 Honda CR-V VTEC TURBO

Az elmés, innovatív megoldások jelentősen megkönnyítik a CR-V mindennapos használatát. A csomagtérajtó nyitási magassága például programozható, így az alacsonyabb garázsok plafonjának sem ütközik neki, a középkonzolon kialakított tárolórekesz pedig háromféle módon is használható. Nagy könnyebbséget jelentenek a 60/40 arányban osztott hátsó ülések is, ugyanis egyetlen mozdulattal síkba dönthetők, így gyorsabban és könnyebben pakolhatók be a poggyászok.

Megalkotásához a Honda mérnökei a Fejlett Kompatibilitású Tervezés (Advanced Compatibility Engineering, ACE™) következő nemzedékét dolgozták ki. Ennél már váznyúlványok teljes hálózata felel az ütközési energia elnyeléséért, sőt minden modellváltozathoz alapáron jár a menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló, speciális kamerákra, valamint radarokra épülő Honda SENSING™ rendszer.

134933 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol
2018 Honda CR-V VTEC TURBO