HondaNet

Hogyan válasszuk ki az első családi autónkat?

A legjobb családi autó egy igazi svájci bicska, amely minden kihívással megbirkózik, amely az életünkben felmerülhet. Számtalan modell közül választhat, de nem feltétlenül kell túl sokat keresgélnie: vásárlási útmutatónkban minden kérdésre választ adunk. 

Mitől lesz igazán jó egy családi autó?

A családi autónak számos területen kell jól teljesítenie. Az élvezetes vezetési élmény nem elegendő, fontos, hogy a család többi tagja is jól érezze magát benne. A legfontosabb, hogy odafigyeljen ezekre a tényezőkre:

Biztonság
– Bizonyára Ön is a lehető leghatékonyabb védelmet szeretné a családjának, ezért érdemes jó biztonsági értékelésű és modern biztonsági funkciókkal ellátott autót választani.

Praktikum
– Elegendő helyre van szükség az egész családnak és az összes csomagnak.

Kényelem
– Keresse a funkciókat, amelyekkel kellemesebben telnek majd a családi utazások.


Megfizethetőség
– Vegye számításba a vételárat vagy a havi részletet, és ne feledkezzen meg az üzemanyag, a biztosítás és a fenntartás költségéről sem.

CR V Intro 1728x972 1

Hogyan válasszon biztonságos autót a családnak?

A legtöbb családi autó rendelkezik az Euro NCAP szervezet által megállapított biztonsági besorolással. Az ötcsillagos besorolású autók, mint például a Honda Jazz és a CR-V a kategória legbiztonságosabb modelljeinek tekinthetők. Az Euro NCAP rendszeresen vizsgálja az autókat, és folyamatosan egyre szigorúbb követelményeket határoz meg, így az új autók eredményeit nem érdemes összehasonlítani a régebbi típusokéval.

A Honda minden autójában megtalálható a Honda SENSING rendszer, amelynek fejlett funkciókészlete nemcsak mindenki számára biztonságosabb utazást tesz lehetővé, de kényelmesebbé és praktikusabbá is teszi a vezetést.

Sávtartó Asszisztens – A kamera figyeli az útburkolati jeleket, és ha az autó kitér a sávjából, a rendszer finoman visszairányítja.

Adaptív sebességtartó automatika – A rendszer érzékelői meghatározzák az Ön előtt haladó járművek pozícióját és sebességét, és az adaptív sebességtartó automatika ez alapján a forgalomhoz igazítja az autó sebességét, így a vezető kevésbé fárad el a hosszú úton.

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer – Ez a rendszer képes észlelni a közelgő ütközést. Megszólal egy figyelmeztető jelzés, és ha a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan fékez, hogy megállítsa az autót. Az EuroNCAP és partnerei által végzett kutatások szerint ezek a rendszerek 38%-kal csökkentették a valós ütközéseket.

Holttérfigyelő Rendszer – Az autó két oldalán elhelyezett érzékelők figyelmeztetik a vezetőt a holtterében lévő tárgyakra. Ez különösen sávváltásnál hasznos.

Keresztirányú forgalom figyelése – Figyelmezteti a vezetőt, amikor kitolat a parkolóhelyről, és keresztirányból valamilyen jármű közeledik.

Vezető Éberségét Figyelő Rendszer – Ez a rendszer észleli, ha csökken a vezető ébersége, és ilyenkor megjelenít egy „tartson szünetet” figyelmeztetést.

Mitől lesz igazán praktikus egy családi autó?

55686 Family Car Space 1728x972

Nem csak a nagyobb tér a lényeg – egy kellően ötletes kialakítású autó (amilyen például az új Honda Jazz) a családi élet során felmerülő minden kihívással megbirkózik, azokkal is, amelyeknél más modellek elbuknak.

Érdemes odafigyelni például az alábbiakra:

Mágikus Ülésrendszer – A Honda Jazz és a HR-V modellek Mágikus Ülésrendszere páratlanul sokoldalúan használható. Vízszintbe hajthatók, ha nagyobb csomagokat szeretne szállítani, de az ülőrészük is felhajtható (ahogy a moziszékeknél), így óriási rakodótér alakítható ki, amely a hátsó ajtókon keresztül is elérhető.

Csomagtér – Nem elég összehasonlítani a műszaki adatlapon szereplő literértékeket! Az alak is fontos: minél egyszerűbb és szögletesebb, annál jobb. Ha pedig a csomagtérajtó pereme alacsonyan van, könnyebb lesz a be- és kipakolás.

Tárolóhely az utastérben – Nézze meg, milyen ajtózsebek és tárolórekeszek állnak rendelkezésre az autó belső terében, hiszen ezekben tárolhatja a mindennapokhoz szükséges számtalan kisebb dolgait.

Szélesre nyitható ajtók – Nem sokat ér a tágas belső tér, ha nehezen lehet hozzáférni. Egyes autók, például a Honda Jazz és a CR-V modellek 90 fokban nyitható hátsó ajtót kínálnak, a kényelmes ki- és beszállás érdekében. Ez a funkció megkönnyíti a gyermekülések be- és kiemelését, és a kicsik biztonsági övét is gyerekjáték becsatolni.

Könnyen tisztítható felületek – Fontos, hogy az utastér felületeit könnyű legyen tisztítani. A sötétebb színek eredményesebben elrejtik a foltokat, a bőrülésekről pedig könnyebb feltörölni a kiömlött folyadékot, mint a szövetkárpitról.

134668 2018 Honda CR V VTEC TURBO Petrol

A családi autók mely jellemzői könnyítik meg az életet?

Az igazán jó családi autókkal minden utazás egyszerűbb és stresszmentesebb. Íme néhány jellemző, amely segíthet:

Parkolássegítő rendszer – Egy zajos, türelmetlen gyermekekkel teli autóval csak még nehezebb parkolni. A parkolássegítő rendszer segít a sebesség szabályozásában, és automatikusan kormányozza az autót.

Elektromos csomagtérajtó – Tele van a keze a bevásárlószatyrokkal, és még a gyerekekre meg a kutyára is figyelni kell? Az elektromos csomagtérajtó megkönnyíti a dolgát. Az aktiváláshoz elég, ha egyik lábát az autó hátulja alá helyezi. A Honda CR-V elektromos csomagtérajtója programozható magasságú, és bármely pozícióban megállítható – tökéletes az alacsony belmagasságú parkolóházakhoz.

Okostelefon integrálása – Érdemes olyan autót választani, amely képes kapcsolódni a vezető telefonjához, és interneten keresztül elérhető szolgáltatásokat biztosítani, például tájékoztatást nyújtani a forgalomról, vagy lehetővé tenni, hogy az utasok böngésszenek a weben. Az Android Auto és az Apple CarPlay révén a telefonos alkalmazások a műszerfali képernyőn is használhatók. A hátsó üléseknél elhelyezett USB-portoknak köszönhetően a gyerekek mobileszközei sem merülnek le.

Hogyan lehet megfizethetőbb a családi autó?

55663 Family Car End 1728x972

Legelső lépésként döntse el, hogy mennyit szán az autóra. Kifizeti a teljes vételárat, vagy valamilyen finanszírozási megoldást választ, és havi részletekben törleszt? Számoljon a biztosítással (az interneten számos ár-összehasonlító oldal érhető el), az üzemanyag- és a fenntartási költségekkel.

A hibrid autók gazdaságosabban működnek és így pénzt takarítanak meg Önnek, hiszen visszanyerik és később felhasználják a fékezési energia egy részét, amely egyébként kárba veszne. Ezért üzemanyag-takarékosabbak és kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki. Ha hibridet választ, a pénztárcájának és a környezetnek egyaránt jót tesz.

Hogyan hozhatja meg a legjobb döntést?

A jövőre is gondoljon – a gyerekek idővel megnőnek, de akkor is több helyre lesz szükség, ha bővül a család. Gondolja át, hogyan változhatnak az igényei az elkövetkező néhány évben!

Tegyen próbautat – Vigye el egy körre az autót, mielőtt megveszi. Ültesse be a gyerekeket is, így látni fogja, hogy kényelmes-e nekik az autó. Ha gyakran kell nagyobb tárgyakat, például gyermekülést vagy babakocsit szállítania, vigye el ezeket is a próbakörre, és nézze meg, hogy beférnek-e.