Versenygépekhez árulják a Type R-motort

  • A Honda Civic Type R motorja megvásárolható a Honda Racing Line Program keretén belül
  • Sorozatgyártású Civic-verzióra épülő modellváltozatok is feltűntek az idei tuning SEMA Show-n

A Honda az idei SEMA Show (Specialty Equipment Market Association) keretén belül bocsátotta közszemlére a versenycsapatok számára is elérhető, a Civic Type R 2,0 literes VTEC Turbo motorját. A blokk teljesít szolgálatot a világ leggyorsabb sorozatgyártású, elsőkerék-meghajtású, forró ferdehátújának lemezei alatt, amely áprilisban döntött pályarekordot a legendás Nürburgringen. A forgalmazásért az amerikai Honda Racing Development felel a Racing Line program keretén belül.

05 Engine W Intercooler

A kis tömegű, öntött alumínium blokkhoz egyedi erősítésű csapágyak készültek a súlycsökkentés jegyében. A hengerperselyek anyaga öntöttvas a tartósságot szem előtt tartva. A könnyített, kovácsolt acél főtengely részeit mikropolírozták a kisebb súrlódás érdekében.

A motor dugattyúi szerkezetükből adódóan segítenek fenntartani a stabil égést és a hatékonyságot. Koronájuk üreges szerkezetű. A hajtórudakat úgy alakították ki, hogy minimalizálják az alternáló tömegeket, amely vibrációcsökkenést és jobb működési hatékonyságot eredményez.

Az 2,0 literes VTEC TURBO dugattyúi iker olajbefecskendezőkkel hűtöttek, a dugattyúgyűrűk pedig egyedi felületkezelésűek a súrlódás csökkentése érdekében: az eljárás a reaktív elektronsugaras párologtatást használja a bevonóanyag felviteléhez.

A SEMA kiállítás emellett sok egyedi és sorozatgyártású, Honda-logóval modellt vonultat fel. Ide tartozik például a kétkerekű gépek mellett a Global Rallycross (GRC) Civic, a Team Honda Research Type R, a Pirelli World Challenge (PWC) Civic Si, a Baja Ridgeline, valamint a Civic Type R Red Carbon Kit.

A Honda megszerezte első győzelmét a Redbull Global Rallycross szériában idén, emellett versenyzői között szerepelt az a fiatal pilóta, aki megszerezte az Év Zöldfülűje díjat. A 600 lóerős Civic 2,0 másodperc alatt katapultál 96 km/h-s sebességre. Emellett megfelel a jelentős szintkülönbségekkel tarkított pályák által állított nehézségek leküzdésére. Felépítése strapabíró, nyomatéka 850 Nm körüli.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

Civic4d Taffeta 1
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről