Nem kell félteni az új NSX-et!

2017 Acura NSX 037

Csupán néhány gyorsulási videó, ami megmutatja, nem kell félteni az új NSX-et a szupersportautók között. Noha a Nismo GT-R-nek és az R8-nak továbbra sem akad legyőzője, az NSX összhangot teremt a teljesítmény, a fogyasztás, a stílus és a vételár között egyaránt. Kapaszkodj!

Az NSX-ről

A 27 éve bemutatkozó legenda, az NSX vagy New Sportscar eXperimental az első sorozatgyártású autó volt a világon, amely teljesen alumínium karosszériával büszkélkedhetett. Lélegzetelállító teljesítménye kitűnő, 3,0 literes, V6-os benzinmotorjából eredt, menettulajdonságait pedig fejlett aerodinamikája javította.

Belsejének kialakításakor az F16-os vadászrepülő pilótafülkéjéből merítettek ihletet a tervezők. Legendás mivoltát tovább erősítette a háromszoros F1-bajnok, Ayrton Senna munkássága is, aki derekasan kivette részét fejlesztéséből.

Az elődmodell nyomdokaiba tavaly lépett az új változat, amely szintén forradalmian új technológiákat hozott a szegmensbe hibrid meghajtásával. Kézzel összeszerelt, 3,5 literes, biturbós, V6-os motorja mellett három elektromotor is kiveszi részét a hajtásból. Sebességváltója szintén fehér hollónak számít, miután kilenc fokozatot nem találni másutt a dupla kuplungos egységek között. Mindössze három másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás sprintet, reakciói gyorsak, útfekvése stabil a kategória legalacsonyabb súlypontjának köszönhetően.

2017 Acura NSX 066

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, amikor a Honda az első japán gyártóként alapította meg prémiummárkáját. Precizitás alkotta teljesítmény jelmondata tükrözi eredeti céljait, olyan technológia és dizájn alkalmazását, amely újfajta vezetési élménnyel gazdagít.

Az Acura felhozatalában hat modellt különböztet meg - az RLX prémium zászlóshajót, a TLX és ILX sportszedánokat, az ötszemélyes RDX szabadidő-autót és a hétszemélyes, Amerika mindenkori legkelendőbb három üléssoros SUV-ját, az MDX-et. Tavaly tavasszal csatlakozott a palettához a következő generációs, hibrid NSX szupersportautó, mint az Acura teljesítményorientált szemléletének ékköve.