205 lóerős az első turbós Civic Si

CSS17 009
  • Az első turbós Civic Si az eddigi legagilisebb, legkezesebb az Si kivitelek történelmében
  • Alapfelszereltség az Apple Carplay™ és az Android Auto™

A vadonatúj Civic Si Coupe és Sedan modelleket dinamikus videóval leplezte le a Honda a mai napon. A sportos formával és élménydús vezetéssel büszkélkedő kivitelek a következő hónapban kerülnek az USA-beli márkakereskedésekbe, a 20 ezer dolláros ársáv középmezőnyébe.

"A 2017-es Honda Civic Si az első turbós Si kivitelünk. Új mércét állít a sportos kompaktok között az agilitás és az irányíthatóság terén. Újabb fejezethez érkeztünk a 10. generációs modellcsalád történelmében, egyre közeledve a felhozatalt megkoronázó Type R változathoz" - mondta Jeff Conrad, az American Honda vállalat autós divíziójának alelnöke.

Meghajtás és karosszéria

A Civic Si meghajtásáért a Honda új, négyhengeres turbómotorja felel. Az 1,5 literes egység 205 lóerőt szabadít az első kerekekre (@5700 rpm). A rövid áttételezésű, hatfokozatú, manuális váltóval és a teljes fordulatszám-tartományban megnövekedett, 260 Nm-es csúcsértékű forgatónyomatékkal új izgalmakat rejt (@2100-5000 rpm).

A 2017-es Civic Si jelentősen könnyebb és merevebb karosszériával büszkélkedhet elődjéhez képest. Elektromos kormányszervója változó áttételű, rugózása adaptív, differenciálműve részlegesen önzáró, fékjei erősödtek, valamint először kerülnek rá 235/40 R18-as abroncsok, amelyek opciósan sportszettből valók.

Rocket 00352 1 E1491513017572

Az adaptív lengéscsillapítók mellett a rugók keményebbek, a stabilizátorok merevebbek lettek (+30% elöl, +60% hátul). A perselyek szilárdsága nőtt, az ultra-merev felső szabályzókarok pedig a Civic Type R-ből valók. A normál és sport módokban változik a lengéscsillapító karakterisztikája, a kormányérzet és a gázreakció is, így még inkább személyre szabható és hangulathoz igazítható a Civic viselkedése.

A belső tér sportos hangulatáról az egyedi ülések, a piros varrás, a karbonhatású dekorációs elemek és az alumínium pedálszett gondoskodik.

Számos extrát tartalmaz a Civic Si kupé és szedán kivitele. A legfontosabbak közé tartozik a 10 hangszórós hifi HD rádióval, az elektromos kézifék, a kétzónás klíma, a fűtött első ülések, az Apple Carplay™ és az Android Auto™ - utóbbi hangvezérléses navigációt is támogat.

CSC17 012

Gyártás

A 2017-es Civic Si Coupe és Sedan a Honda ontariói gyárából (Kanada) kerül az USA piacára. Motorja az Ohio állambeli Anna-ban (USA) készül szintén hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Utóbbi termelőegység a márka legnagyobb motorgyártó üzeme világszinten.

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony, élvezetes vezetést biztosító és fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt autókat kínál amerikai vásárlóinak körülbelül ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A palettát az Accord, a Civic, a Fit, a CR-Z alkotja a Pilot és CR-V SUV-okkal együtt, a HR-V crossoverrel és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve gyárt autót Amerikában. Jelenleg 19 fő gyár üzemel a kontinens északi részén, amelyekben széles körben készülnek Honda és Acura modellek, autómotorok, sebességváltók, kvadok, kisgépek (pl. fűnyírók, hótolók) és repülőgépek (HondaJet) helyi, illetve világpiaci alkatrészek felhasználásával.