Hondás győzelem a Hungaroringen

59187a62a62bb

Tiago Monteiro tovább növelte előnyét a Túraautó-világbajnokságban, miután győzelmet szerzett a magyar versenyhétvégén a Hungaroringen.

A portugál pilóta a második helyről kezdte meg az előfutamot, szinte azonnal az élre tört, és pozícióját végig megtartotta. Szezonbeli második, karrierének 11. győzelme révén új rekordot állított, hiszen 2017-ben eddig minden alkalommal dobogóra állhatott. Tiago az 5. helyet szerezte meg a fő futamon, összetettbeli előnye 38 pontra hízott.

591878cd6cf55

Michelisz Norbert ezzel szemben kemény napot tudhat maga mögött, miután többször meglökték, és autója, valamint abroncsa is megsérült. Hiába kapta el jól a rajtot és tört előbbre mindjárt az ötödikről a harmadik helyre a második kanyarig, a kört már nem tudta befejezni.

A fő futamon a 4. helyen végzett, ami a maximális, 80 kg-os büntetősúlyokat nézve jó eredmény. Norbi jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban.

5905fe77df21a

A hungaroringi hétvégét követően a Honda a második helyen áll a konstruktőri bajnokságban, hátránya 12 pontra rúg hét fordulóval a szezon vége előtt.

A WTCC következő megmérettetésére a legendás Nürburgringen kerül sor május 26-27-én.