Angliában már beárazták az új Type R-t

104516 2017 Honda Civic Type R 1
  • A belépőmodell kb. 11,3 millió forint lesz, a GT verzióért további kb. 700 ezret kell leszurkolni
  • A modellek júliustól már elérhetők

A Honda UK a napokban tette közzé a várva-várt forró fedehátú árát. A Civic Type R a nyáron érkezik a kereskedésekbe, kétféle felszereltségi szinttel lesz választható elődjéhez hasonlóan. Az Egyesült Királyságban egyébként akár már havi 300 fontért használhatjuk az alapverziót - megfelelő szerződés mellett.

A GT kivitel egyebek mellett kétzónás klímával, sötétedő belső visszapillantó tükörrel, Honda CONNECT rendszerrel (Garmin navigációval együtt), vezeték nélküli telefontöltéssel, nagy teljesítményű audiorendszerrel és LED-es első ködlámpákkal érkezik.

104519 2017 Honda Civic Type R

A Genfi Autószalonon bemutatkozó Civic Type R osztozik a vadonatúj, 10. generáció alapjain. Vagyis az alapoktól kezdve megújult annak érdekében, hogy a legjobb vezetési élményt nyújtsa a forró ferdehátúak között - legyen szó közútról vagy pályáról.

Az  elődmodell 2,0 literes VTEC TURBO motorját optimalizálták és tovább finomították. Teljesítménye 320 lóerőre növekedett, csúcsnyomatéka 400 Nm. A hatsebességes, kézi sebességváltót fordulatszám-szabályzó rendszerrel egészítették ki.

Phil Webb, a Honda UK autós részlegének elnöke így nyilatkozott: "Ahogyan az előző generációnál, most is hatalmas igényre számítunk az új Civic Type R esetében. A rendelésfelvétel már megkezdődött, és erős érdeklődést tapasztalunk a genfi bemutató óta - és mindezt úgy, hogy a leendő tulajdonosok még ki sem próbálták autójukat."

104518 2017 Honda Civic Type R

A Hondáról

A világ top 20 márkája közé tartozó Honda széles termékpalettával büszkélkedhet. Ide tartoznak a személyautók, a motorkerékpárok, a kisgépek (csónakmotorok, generátorok, fűnyírók, kvadok), továbbá a repülőgépek is. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.A Honda a világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója 1959-óta, valamint a belsőégésű motorok terén is rekorder évi több mint 14 milliós darabszámával.

1986-ban a japán óriáscég a robotika irányában kezdte meg kutatásait. Első humanoid robotjuk, ASIMO 2000-ben látott napvilágot. A repülős életbe 2004-ben csöppent bele a Honda, miután megalkotta első hajtóművét, s 2012-től már sorozatgyártásban készül magánrepülőgépe, a HondaJet.

A Honda több mint 55 éves versenymúltat tud felmutatni. Napjainkban is aktív résztvevő a formula versenyek, az autós vagy túraautós megmérettetések, a motorversenyek és számos egyéb széria világában. A különlegesen gazdag hagyományokra igyekszik minden részletében büszkén rámutatni üzleti tevékenysége során.