Hondás győzelem a Global Rallycross Series-ben

Honda And Red Bull Cars
  • Az első célfotós verseny volt Louisville-ben
  • Az Olsbergs MSE nehéz körülmények között villantott
  • A Honda az első helyre ugrott a konstruktőri tabellán

Sebastian Eriksson a 93-as számú Red Bull Civic-jében elsőként haladt át a célvonalon a Global Rallycross legutóbbi versenyén. Az agresszív magatartás meghozta eredményét, megszületett a Honda első győzelme a szériában.

Az elsővel tarkított megmérettetésben végig küzdöttek egymással az ellenfelek. Az utolsó hajtűkanyarban széles fordulóra kényszerülő Civic 600 lóerejének és több mint 850 Nm-es nyomatékának köszönhetően azonban megbirkózott a ráhárult feladattal, és még éppen megőrizve első helyét haladt át a célvonalon. A 0,071-es előnnyel a Honda megszerezte első győzelmét a Red Bull GRC sorozatban.

IMG 0476

A Hondáról

A Honda több mint 34 éve gyárt autót Amerikában hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Jelenleg 19 főbb gyártóegységet működtet Észak-Amerikában, valamint 16 kutatásfejlesztési központot az USA-ban, így képes önállóan megtervezni, kifejleszteni és legyártani helyi termékeinek nagy részét. A 2016-ban az Egyesült Államokban eladott Honda és Acura modellek több mint 95%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.