Sportos stílus a javából: megújult az Acura TLX

03 2018 Acura TLX
  • A vadonatúj stílust a Precision Concept ihlette
  • Új, A-Spec variáns tűnt fel, amely kihangsúlyozza a V6-os, luxus sportszedán teljesítményorientált karakterét
  • A TLX-hez a szegmensben egyedüliként kínálnak alapáron fejlett vezetéstámogató rendszereket

A frissített Acura TLX luxus sportszedán június 1-jén kerül az USA-beli márkakereskedésekbe. Sportosabb megjelenése a márka új dizájnirányzatáról tanúskodik, emellett új A-Spec kivitellel és további prémium funkciókkal büszkélkedhet. Immáron alapáron jár hozzá az AcuraWatch™ fejlett vezetéstámogató rendszer.

"Az Acura TLX dinamizmusát még jobban kihangsúlyozzuk a precizitás alkotta teljesítmény jelmondatunk alkotta új külső megjelenéssel" - mondta Jon Ikeda, az Acura alelnöke. "Az új A-Spec kivitel feltűnése különlegesebb pozícióba emeli a TLX-et a szegmensben, fokozott vonzerővel bír a teljesítményorientált vásárlók szemében."

10 2018 Acura TLX

A frissített TLX az első Acura, amely az áttervezett két kijelzős felhasználói interfészt kapta meg. Az intuitívabb menük és parancsstruktúrák 30%-kal gyorsabb visszajelzéssel működnek az új 7 colos, érintős kijelzőn. Az Android Auto™ és az Apple CarPlay™  lehetővé teszi a közlekedési információk, a hívások, az üzenetek megjelenítését és a zenehallgatást is okostelefonunkról.

A 2018-as modellévjelzést viselő TLX a márka első szedánja, amely megörökölte a Precision Concept által képviselt stílusirányzatot. Az újítások között szerepel például az egyedi hűtőrács, a markánsabb vonalvezetésű motorháztető, a Jewel Eye™ LED-es első fényszórók, a hátsó lámpák és a könnyűfém felnik.

2018 Acura TLX 061

Új funkciók a V6-os modellekhez

Az összes V6-os TLX új hátsó diffúzort, kettős kipufogóvégződést kapott, a Technology Package felszereltségi szinten pedig például oldalsó krómcsíkkal, bőr ülésekkel és elektromosan állítható combtámasszal ellátott vezetőüléssel kapunk többet.

Az Advance Package új, LED-es ködlámpákat, 360 fokos kamerarendszert, beépített, vezeték nélküli töltőpadot, LED-es belső hangulatvilágítást, fűtött kormánykereket és hátsó üléseket, motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket és új, a fényezéssel megegyező színű csomagtartó szpoilert tartalmaz.

2018 Acura TLX 066

A vadonatúj TLX V6 A-Spec

Az Acura Precizitás alkotta teljesítmény jelmondatához ízig-vérig hű A-Spec kivitel exkluzív dizájnelemekkel büszkélkedhet kívül-belül. Emellett karosszériája és kerekei a sportosabb vezetéshez idomultak.

A TLX A-Spec  egyedi stílusa az autó elejétől indul: a matt fekete, gyémánt alakú hűtőrács sötét króm körítéssel és agresszívabb légbeömlőkkel párosul az orr-részen. A Jewel Eye LED fényszórók sötétebb tónust kaptak, a ködlámpák itt is LED-esek. Az A-Spec 19 colos felnijei cápa szürke színűek, s 245 mm széles abroncsok feszülnek rajtuk. Az alacsony oldalfalmagasság jobban illik a sportos vezetési stílushoz. A további külső, egyedi ismertetőjegyek közé tartozik az üvegfekete csomagtartó szpoiler, a sötétített, LED-es hátsó lámpák, az alacsonyabb diffúzor és a 10 cm átmérőjű, dupla kipufogóvégek. Az összképet a sötétített oldalablakok és az első sárvédőn található A-Spec jelzés teszi teljessé.

02 2018 Acura TLX

A belső térben a TLX jó tartású, egyedi bőrözésű ülései fogadnak minket kontrasztos varrással. A hangulatvilágítás piros, éppen úgy, mint a műszerfal színei. A tetőkárpit fekete, a dekorációs elemek csiszolt alumíniumból készültek, a vaskos kormánykeréken pedig szintén szerepel az A-Spec logó.

Az oldalirányú erőhatásokat jobban kezelő Michelin Primacy 245/40 R19-es abroncsok mellett újrahangolt elektromos szervókormányt és lengéscsillapítókat kapott a TLX csúcskivitele. Az SH-AWD rendszerrel szerelt modellek feszesebb rugói és merevebb hátsó stabilizátorai a jobb úttartást szolgálják.

06 2018 Acura TLX

A TLX A-Spec öt színben választható, beleértve a kizárólag ezen a felszereltségi szinten elérhető sötétkék metálfényt. A bőrkárpit színe fekete vagy piros, az Alcantara több helyen is visszaköszön. Az ülésszellőztetés, a töltőpad és a LED-es hangulatvilágítás egyébként az Advance Package-ben is megtalálható.

A motorkínálatot továbbra is a 2,4 és a 3,5 literes i-VTEC® benzines erőforrások adják. Előbbihez 8 fokozatú, dupla kuplungos automata, utóbbihoz 9 fokozatú automata váltó érhető el, amelyet kicsit áthangoltak a kifinomultabb működés érdekében.

A 2.4-es változatokhoz (206 LE) alapáron jár az összkerék-kormányzás, amely megkönnyíti a manőverezést alacsony sebességnél, valamint javítja a stabilitást gyorsabb tempónál. A 3.5-ös variánsok (290 LE) két- és négykerék-hajtással egyaránt választhatók. Utóbbiak a piac legkifinomultabb, SH-AWD meghajtását rejtik, amely az Acurához méltóan egyedülálló vektorvezérlését és vezetési élményét illetően.

05a 2018 Acura TLX

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, amikor a Honda az első japán gyártóként alapította meg prémiummárkáját. Precizitás alkotta teljesítmény jelmondata tükrözi eredeti céljait, olyan technológia és dizájn alkalmazását, amely újfajta vezetési élménnyel gazdagít.

Az Acura felhozatalában hat modellt különböztet meg - az RLX prémium zászlóshajót, a TLX és ILX sportszedánokat, az ötszemélyes RDX szabadidő-autót és a hétszemélyes, Amerika mindenkori legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ját, az MDX-et. Tavaly tavasszal csatlakozott a palettához a következő generációs, hibrid NSX szupersportautó, mint az Acura teljesítményorientált szemléletének ékköve.