Autó, mint befektetés? – Újabb győzelem a Honda markaiban

2019 Honda HR V Sport 022

Szerző: Mogyorós Dániel

Napjaink vásárlói általában arra törekednek, hogy a legjobb ár értékű terméket válasszák. Míg sokan csak a minimális költséget nézik, addig akadnak, akik ezzel szemben a minőség és vételár jó kombinációját tartják szem előtt. 

Többen mondják, hogy nem szabad új autót vásárolni, mert teszem azt kihozunk a szalonból egy vadonatúj 20+ milliós luxusgépet, és ahogy átlépjük a küszöböt, már a felét sem éri, az évek során pedig ez az érték csak még tovább csökken. Az értékvesztés a középkategóriában kisebb, de az évek elteltével ez is számottevő mértéket ölthet. A Honda modelljei élen járnak az értéktartás területén, erre a legfrissebb példa a Honda HR-V sikere.

2016 HR V 14 1
2016 Honda HR-V.

A 2016-os Honda HR-V, elnyerte a POV Awardot (Pre-Owned Value). Ezt az elismerést az a modell kapja, amely a legkisebb értékcsökkenést képes elérni meghatározott idő alatt. Ahhoz, hogy a POVA győztesét kiválasszák, az ALG (a TrueCar.com része) 28 járművet vizsgált meg a közép- és felsőkategóriás autók közül a 2016-os modellévből, hogy meghatározzák, mely járművek értéke csökken legkevésbé 2-5 év alatt. A közép-, illetve felsőkategóriában való jelöléshez a gyártónak legalább négy különböző szegmensben kell modellekkel rendelkeznie.

A 2019-es évre a HR-V egy komolyabb ráncfelvarráson esett át, mely folyamán kívül-belül megújult, a fiatalos Sport és a gazdagon felszerelt Touring változat is. A többi Hondához hasonlóan a HR-V-hez is elérhető az Android Auto és az Apple CarPlay, amelyek révén egyszerűen megvalósítható az okostelefon integráció.

Ha már megemlítettük a biztonságos közlekedést a telefonálás kapcsán, nem mehetünk el az egyéb biztonságot szolgáló funkciók mellett sem. Ide tartoznak a Honda fejlett vezetéstámogató és baleset-megelőző rendszerei (Honda Sensing) is. A vetélytársaknál jobb helykihasználás érdekében, továbbra is elérhető a Magic Seat hátsó ülésrendszer.

A Hondáról

A Honda megbízható, fejlett baleset-megelőző rendszerekkel ellátott, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál több mint 1000 önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic, az Insight, az Accord és a Clarity személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda több mint 35 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2017-ben az USA-ban eladott Hondák több mint 93%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.

2019 Honda HR V Sport 001
2019 Honda HR-V Sport