Rekord eladások a Honda luxus CUV-jánál

25 Gallery Rdx 2019 Advance Performance Red Pearl XL
  • Az Acura RDX hat héttel az év vége előtt máris felülmúlta korábbi, 2016-os, 52 361-es darabszámú eladását az USA-ban
  • A modell a legkelendőbb a prémium CUV kategóriában, a luxuspiac legnépesebb szegmensében
  • Az RDX az egyedüliként tudott 50 ezer+-os eladásokat felmutatni sorozatban az elmúlt négy év mindegyikét tekintve

Az Acura RDX viseli továbbra is a koronát a luxus szegmens legnagyobbjában, túlszárnyalva eddigi rekord eladásait úgy, hogy még el sem érkeztünk az év végéhez. A teljesen megújult modell júniusi bevezetését követően az RDX öt új havi értékesítési rekordot hozott az Acurának, 52 361 elkelt példánnyal napjainkig. Ez felülmúlja a 2016-os abszolút rekordot.

14 Gallery 2019 Rdx Aspec Apex Blue Pearl Driving Through Buildings XL

"Egy új generáció első tagjaként az új RDX jelentősen magasabbra helyezi a lécet a teljesítmény, a design, az anyaghasználat és a technológia terén" - mondta Jon Ikeda, az Acura vezetője. "A pozitív vásárlói visszajelzések alapján az Acura márka dinamikusan halad jövőbeli célkitűzései felé."

Az RDX hamar a legkeresettebbé vált az egyéni vásárlók körében, a Compact Utility Vehicle (CUV) kategóriában, illetve a teljes luxusautó-piacon a harmadik pozíciót őrzi jelenleg. A CUV szegmens a luxuspiac legnagyobbja, vagyis aki itt remekel, azelőtt tényleg kalapot emel mindenki. A modell révén az Acura márka 7,3%-os növekedést könyvelhetett el a 2018-as esztendőre vonatkozóan eddig, beleértve a rekord októberi szabadidő-eladásokat. Az RDX jelenleg 415 ezer eladott példánynál jár, és az egyedüli a vetélytársak közt, akik 2015-től kezdve minden évben átlépték az 50 ezres értékesítési határt. Továbbá, az RDX 2013 óta kategória első a 35 év alatti luxusautó-vásárlók között.

24 Gallery Rdx 2019 Super Handling Awd With Ebony Interior XL

Erős számadatok az Acuránál

A Honda luxusmárkája, az Acura a top 5-ben szerepel a luxusautók kategóriájában, az egyéni vásárlók körében. A nemrég frissített ILX sportszedán tovább növeli piaci részesedését a kategóriában és a fiatalabb vásárlók között, új rekordot állítva a vetélytársakhoz képest. Eközben a TLX sportszedán maga mögé utasítja a BMW, a Lexus, az Infiniti és a Volvo márkákat ebben a szegmensben. Ezzel párhuzamosan az Acura MDX továbbra is minden idők legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ja Amerikában.

22 Gallery Rdx 2019 Longer Wheel Base More Headroom More Legroom XL

Az Acuráról

Az Acura egy meghatározó luxusmárka az autós világban. Gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza, amikor a Honda az első japán gyártóként alapította meg prémiummárkáját a minőségre és megbízhatóságra fókuszálva. Precizitás alkotta teljesítmény jelmondata tükrözi eredeti céljait, olyan technológia és dizájn alkalmazását, amely újfajta vezetési élménnyel gazdagít.

Az Acura felhozatalában hat modellt különböztet meg - az RLX prémium zászlóshajót, a TLX és ILX sportszedánokat, az ötszemélyes RDX szabadidő-autót és a hétszemélyes, Amerika mindenkori legkelendőbb három üléssoros luxus SUV-ját, az MDX-et. 2016 tavaszán csatlakozott a palettához a következő generációs, hibrid NSX szupersportautó, mint az Acura teljesítményorientált szemléletének ékköve.

A hatból öt modell Ohio államban készül hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával. Az ILX és TLX sportszedánok Marysville-ből, az RDX és MDX luxus szabadidő-autók East Liberty-ből kerülnek ki. Az NSX megrendelésre, a Performance Manufacturing Centerben készül.

ILX19 005b
2019 Acura TLX, ILX, MDX és RDX