85 millió dollárból fejleszti alabamai gyárát a Honda

Honda Line 1 Exterior

A Honda Manufacturing of Alabama (HMA) bejelentette, egy többlépcsős projekt keretén belül első körben 85 millió dollár értékben ruház be létesítményébe. A lépéssel nő a rugalmasság, erősödik a logisztikai hatékonyság az új modelleket tekintve, valamint felkészülnek az új technológiákra.

A HMA négy különböző modellt gyárt a Honda Odyssey, Pilot, Ridgeline és az Acura MDX személyében, melyek V6-os motorja szintén helyben készül. A 2018-ban befejeződő beruházás révén nő az 1-es sor autóösszeszerelő kapacitása.

HMA Aerial 2016

"A lincolni létesítményükbe fektetett támogatás révén hatékonyabban és rugalmasabban tudunk eleget tenni vásárlóink nagyszámú rendeléseinek. Mindemellett felkészülünk jövőbeli lehetőségeinkre" - mondta Jeff Tomko, a HMA elnöke.

Az összesen 2,2 milliárd dollár értékű létesítmény több mint 4500 főnek ad munkát. Alapterülete 3,7 millió négyzetméter, gyártási kapacitása 340 ezer autó és motor évente. A Honda mostani lépésével több mint 750 millió dollárra emelkedett lincolni befektetéseinek értéke 2011 óta, s ez 450 plusz munkahelyet jelent.

2017 Honda Civic Hatchback 060

A Hondáról

A Honda megbízható, üzemanyag-hatékony és élvezetes vezetést biztosító autókat kínál fejlett balesetmegelőző rendszereivel együtt több mint ezer önálló, USA-beli márkakereskedésben. A modellpalettát a Fit, a Civic és az Accord személyautók adják a HR-V, CR-V és Pilot szabadidő-autókkal együtt, a Ridgeline pickuppal és a családi Odyssey-vel kiegészítve.

A Honda 34 éve kezdett autógyártásba Amerikában. Jelenleg 19 főbb létesítményt működtet a kontinens északi részén. 2016-ban az USA-ban eladott Hondák több mint 96%-a Észak-Amerikában készült hazai és világpiaci alkatrészek felhasználásával.