Versenyautót faragtak a dízel Honda CR-V-ből

A Synchro Motorsport a múlt hétvégén állt csatasorba ezzel az átépített Honda CR-V-vel. A Honda UK által biztosított alap autót kezelésbe vették a Mission Motorsportnál annak érdekében, hogy a Civic Type R-féle tavalyi győzelmet meg tudják közelíteni idén is - mindezt mozgáskorlátozott pilótákkal.

A Race of Remembrance-t Walesben, az Anglessy versenypályán rendezték meg. A 12 órás, szombat-vasárnapi megmérettetésen 45 csapatból végül a 3. helyen ért célba a CR-V a kategóriájában.

Egyik pilótája Lionel O’Connor volt, aki az Angol Királyi Hadtestben szolgált Irakban 2006-ban, és elvesztette bal lábát. Két társa a 2016-ban aranyérmes paralimpikon, a szintén Irakban, a RAF-ban szolgáló és 2007-ben a bal karját elveszítő Jon-Allan Butterworth, valamint az egészséges Alex Goy autós újságíró volt.

Az 1,6 literes, kétturbós dízelmotorral és 9 fokozatú automata váltóval szerelt CR-V jelentős átalakításokon esett át. A partner Mission Motorsport műanyaggal helyettesítette a panoráma üvegtetőt biztonsági okokból. A beltérből mindent száműztek a műszerfalat kivéve, ezen felül egy bukókeret, versenyülések és egyedi övek kerültek az utascellába.

123604 Honda UK And Mission Motorsport Create First Ever CR V Diesel Race Car For

A felfüggesztés módosításával jobb stabilitást, kisebb karosszériadőlést és alacsonyabb súlypontot értek el. A lengőkarok és a rudazat is megváltozott. A Civic Type R csodás Brembo fékjeihez a Civic Sport felnijét és abroncsait kellett, hogy társítsák, mivel a féknyergek nem fértek volna el megfelelően, valamint a 245 mm széles Civic-abroncsok jobb tapadást szavatolnak. Az orr-részre LED lámpa és egyedi vontatófül került. A motorháztető kivágása és a pilótaszellőző a megfelelő hűtést és levegőellátást segíti elő a 12 órás verseny alatt.

"A mostani egy igazán rendhagyó projekt, ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk" - mondta Phil Webb, a Honda UK autós részlegének elnöke. "A Mission Motorsport csapat éjt napallá téve folgozott, hogy elkészüljön az autó. A Syncho Motorsport pedig tanácsaival segített minket. Alig várjuk, hogy a pályán lássuk a modellt, először ilyen kialakításban történelme során."

"A tavalyi évben a Civic Type R és a Synchro Motorsport megnyerte a Meghívásos kategóriát" - mondta James Cameron, a Mission Motorsport elnöke. "Örömmel dolgozunk együtt a Hondával ismét, noha nem mindenkit volt könnyű meggyőzni arról, milyen jó versenyautó faragható a CR-V-ből."

A Hondáról

Az autóipar mellett a Honda számos egyéb területen alkot remekműveket a mobilitáshoz kapcsolódóan. Nevezetesen motorkerékpárok, repülőgépek vagy csónakmotorok is termékpalettájának részét képezik, éppen úgy, mint a hétköznapi boldogulást elősegítő kisgépek (fűnyírók, kvadok) egyaránt.

A japán vállalat egy élhetőbb bolygót szeretne unokáinknak hagyni, éppen ezért - a világ legnagyobb belsőégésű motorgyártójaként - már a kezdetektől fogva kiemelten ügyel termékeinek teljes életciklusának megtervezésére, a gyártástól a felhasználáson át az újrahasznosításig.

Emellett egyedi ötletekkel rukkol elő, tiszteli az egyéniséget, s arra törekszik, hogy mindig egy olyan cég maradjon, amely létezését igényli a társadalom. A vállalat az első japán gyártóként alapította meg luxusmárkáját, az Acurát 1986-ban.

Civic4d32
Négyajtós Honda Civic modellek jelentős árelőnnyel és kedvezményes finanszírozással
Kattintson!
HÍRLEVÉL - a legfrissebbek a HondaNetről