Tisztasága miatt díjazták a Honda Clarity modellcsaládját

CLA17 003  2

A Honda Clarity modellcsalád a Kaliforniai Levegőminőségi Díjban részesült. A környezetbarát autózás színeiben tetszelgő modelleket a Tiszta Levegőért Koalíció részesítette elismerésben, mivel nagy mértékben segítenek hozzájárulni a tisztább levegőért - különösen az üzemanyagcellás kivitel, amely kipufogógáza vízpára. A nonprofit szervezet elkötelezett a fejlett technológiák mellett, tiszta és egészséges levegőt szeretnének Kaliforniában. A 2018-ban eladott Clarity-k 56%-a ebben az államban talált gazdára.

"A Tiszta Levegőért Koalíció büszkén ismeri el a Honda teljesítményét a Kaliforniai Levegőminőségi Díjjal. A Honda új mércét állít, követendő példát hoz a többi autógyártó között, miután üzemanyag-hatékonyságban első a márkákat tekintve, továbbá 2030-ra modelljeinek kétharmada elektrifikált lesz" - mondta Dr. Joseph K. Lyou, a koalíció elnöke.

A Honda Clarity modellcsalád plug-in hibrid kivitele USA-szerte elérhető, míg a tisztán elektromos változat Klaiforniában és Oregonban, az üzemanyagcellás Clarity Kaliforniában érhető el.

01   2017 Honda Clarity Electric

A Tiszta Levegőért Koalícióról (CCA)

Az 1971-es alapítású szervezet a közösség egészségét hivatott megóvni, javítani szeretné a levegő minőségét és megelőzni a klímaváltozást - az egyetlen állami szintű, nonprofit koalícióként Kaliforniában. A CCA hiszi, hogy mindenkinek megvan a joga a tiszta levegő lélegzéséhez.

25   2018 Honda Clarity Plug In Hybrid
2018 Honda Clarity Plug-In Hybrid

A Honda Clarity modellcsaládról

A Honda új, elektromos autóknál használt, dinamikus stílusáról tanúskodnak a Clarity hibrid, plug-in hibrid és üzemanyagcellás variánsai. Alacsony, széles, aerodinamikus felépítésük egyedi dizájnelemekkel kiegészítve - mint például az egyedi színek, első és hátsó lámpák, felnik, továbbá az eltérő orr-rész kialakítások - elegáns és fejlett külső stílusról árulkodik. Belterük öt felnőtt utasnak kínál elegendő helyet a kényelmes utazáshoz, a felhasznált anyagok prémium minőségűek.

A Hondákban megszokott vezetési élményről ez esetben sem kell lemondani. A sima, csendes és kifinomult vezetési tapasztalathoz az elektromos meghajtás kedvező nyomatékkarakterisztikája és gyorsítóképessége is hozzájárul. A Clarity modellcsalád a legújabb technológiákat üdvözölheti fedélzetén, mivel az Android Auto™ és a Apple CarPlay™, valamint a HONDA SENSING™ is megtalálható a felszereltségi listán.

09   2017 Honda Clarity Electric

A három különböző, luxusba csomagolt meghajtással a Clarity vásárlói széles körből kerülnek ki. A "három az egyben" platform stratégiának köszönhetően a Honda lépést tart az infrastruktúra és a piac fokozatos fejlődésével. Ultra-alacsony szénkibocsátású járműveket kínál, amelyek illenek vásárlói életstílusához, emellett gyarapítják a fejlett meghajtási technológiákkal szerelt autóinak számát, amely hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

A technológiai innovációnak köszönhetően a Clarity Fuel Cell hidrogénellátású üzemanyagcellája 33%-kal foglal kisebb helyet elődjénél, továbbá energiasűrűsége 60%-kal javult a leköszönő FCX Clarity-hez képest. A még kisebb üzemanyagcella és az integrált erőforrás - amely egy V6-os motorhoz hasonlít méretben - a szedán motorterében kapott teljes egészében helyet, még tágasabb, öt felnőtt számára kényelmes utaskabint téve lehetővé ezzel. A Clarity Fuel Cell kategória első hatótávval büszkélkedhet a zéró emissziós járművek között, ez körülbelül 585 km-nek felel meg.

2018 Honda Clarity Plug In Hybrid   Dynamic
2018 Honda Clarity Plug-in Hybrid

A Honda egy külön részleget alapított a 2016 vége felé, hogy újabb lépést tegyen az alacsonyabb emisszió felé. A benzin-elektromos, a plug-in hibrid, az elektromos és az üzemanyagcellás járművek a tervek szerint az eladott autók kétharmadát teszik majd ki 2030-ra a jelenlegi 5% helyett.