Furcsa Honda: pickup a Type R-ből

131562 Honda Reveals Civic Type R Pickup Truck Concept

A Honda UK igazi meglepetéssel készült az idei SMMT tesztnapra, miután bemutatta a Civic Type R-ből készített Pickup Truck koncepcióját - a modell piacra lépését követően majdnem egy évvel.

A Honda of the UK Manufacturing (HUM) swindoni gyárának terméktervező csapata a Project P kódnév alatt alkotta meg a furcsa Type R-t, amely kétség kívül az Egyesült Királyság legvagányabb és leggyorsabb pickupja.

131559 Honda Reveals Civic Type R Pickup Truck Concept
Honda Civic Type R Pickup Truck koncepció

A Project P koncepcióhoz egy előgyártási változatát használták a vázszerkezetnek, amelyet a B-oszloptól hátrafelé módosítottak. A Rallye Red fényezés mellett az ikonikus és mozgatható hátsó szárny sem hiányozhatott a tanulmányról, amely a kényelmestől a sportosig hangolt vezetési módokkal, 6 másodpercen belül 0-100 km/órás sprinttel és stabil pályafekvéssel is büszkélkedhet.

131561 Honda Reveals Civic Type R Pickup Truck Concept 1
Honda Civic Type R Pickup Truck koncepció

Alyn James projektvezető megjegyezte: "Van egy különleges projektekért felelős divíziónk itt a swindoni gyárban. A jelenlegi projekt fantasztikus lehetőség volt megmutatni, milyen kreatív ötleteik vannak. Mérnökeink Honda iránti  szenvedélye megmutatkozik a legújabb munkánkban, amelyet még a Nürburgringre is el szeretnénk vinni, hátha új rekordot állíthatunk vele az elsőkerék-hajtású pickupok között."

131563 Honda Reveals Civic Type R Pickup Truck Concept
Honda Civic Type R Pickup Truck koncepció

Phil Webb, a Honda UK autós részlegének elnöke így nyilatkozott: "Ez a swindoni gyár csapata által épített Civic Type R koncepció rávilágít az ottani csapat szenvedélyére és elkötelezettségére - a túlórákat nem kímélve egy ilyen végső termék elkészítéséhez. Nincsen tervben a sorozatgyártás, de fűnyíróinkat és egyéb kerti gépeinket fogjuk szállítani vele akkor és úgy, ahogy szükséges!"