Sikeres hétvégét zártak a Hondák a Hungaroringen

IMG 1713

Nem múlt el ez a hétvége sem izgalmak nélkül. A WTCR idei második állomása a Hungaroring volt, ahol szombaton egy, vasárnap pedig kettő futamot rendeztek az új szabályoknak megfelelően.

A szombati megmérettetésen két Honda Civic TCR végzett az élen - 68-as és 86-os sorszámmal. Yann Ehrlachert Esteban Guerrieri követte a dobogón második fokán. Vasárnap Guerrieri 5., Benjamin Lessennes pedig egy 8. pozíciót szerzett. A következő felvonásban Ehrlacher a 4., Lessennes az 5., James Thompson pedig a 7. helyen ért célba.

IMG 1712

Külön gratulálunk Michelisz Norbertnek, a pole pozíciók birtoklójának, illetve csapattársa, Gabriele Tarquini is remekül versenyzett a Hungaroringen. A Zengő Motorsport ifjoncai közül Szabó Zsolt is szépen szerepelt, nem beszélve a M1RA színeiben induló Nagy Dánielről, aki dobogóra is állhatott!

Tiago Monteirót sikerült elcsípni a boxban. A portugál pilóta még tavaly szeptemberben szenvedett súlyos balesetet egy hondás teszten. Azóta folyamatos regenerációja, állapota javul. Elmondta, reméli, hogy 2-3 hónap elteltével már volán mögé ülhet a versenysorozatban. Több USA-beli tréningen is részt vett, ahol a Honda autókat biztosított a versenyzőnek. A kívül-belül hatalmas és meglepően dinamikus Accord hamar Tiago szíve csücske lett, így egészségügyi állapotának javulása mellett hondás élményeiben is gazdagodhatott.

IMG 1763