Sanghajban a hibrid Honda CR-V

Honda Cr V Hybrid Introduced At 2017 Shanghai Auto Show 100600423 L

A Sanghaji Autószalonon mutatkozott be a hibrid Honda CR-V. A rendezvény a sajtónapokat követően április 21-től egy héten át várja a látogatókat.

A Honda Sport Hybrid i-MMD kétmotoros rendszerével szerelt szabadidő-autó egyidejűleg mutat dinamizmust és alacsony környezetterhelést. Felszereltségi listáján immáron a Honda SENSING fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszer is megtalálható. A Dongfeng Honda Automobile az év második felében dobja piacra a hibrid CR-V-t.

A Honda tovább gyorsítja elektromos termékeinek megjelenését. 2018-ban a vállalat egy új elektromos típus bevezetését tervezi, amely egy kifejezetten Kínának tervezett modell lesz.

A kiállításon ünnepli premierjét az "érző motorral" szerelt városi kisautó koncepciója, a NeuV, valamint az 1,5 literes turbómotorral szerelt CR-V is. Utóbbi hibrid testvéréhez hasonlóan az év második felében kerül piacra a Dongfeng Honda által.

A hatalmas, márciusban bemutatott UR-V is helyet kap a standon. Meghajtásáról a Civic Type R-ből már jól ismert, 2,0 literes, benzines turbómotor gondoskodik. Teljesítménye 270 lóerő körüli, maximális forgatónyomatéka 370 Nm, amely elegendő az üresen 1800 kg-os monstrum mozgatásához. Összkerékhajtás és 9 gangos automata váltó sem hiányozhat a listáról.

Valamivel kisebb testvére, a szintén márciusi eresztésű Avancier is képviselteti magát. A motorházteteje alatt lapuló 1.5-ös turbómotor 240 lóerő leadására képes, de a CTR gyengített blokkja hozzá is választható.

A Honda elnöke, a hivatalába lépése előtt a keleti piacokon igazgatóként több évet eltöltő Takahiro Hachigo így nyilatkozott: "Célunk, hogy 2030-ra az eladott autóink kétharmada elektromos legyen. Ennek megfelelően a Honda felgyorsítja elektromos technológiáinak fejlesztését. Kínában, ahol gyors változás zajlik, továbbra is új mobilitási eszközöket kínálunk globális és lokális tudásbázisunk maximális kihasználásával, hogy a lehető leghamarabb a lehető legmagasabb színvonalú produktumok kerülhessenek vásárlóinkhoz például az elektromos meghajtás és az intelligens technológiák terén.

Yasuhide Mizuno, a Honda Motor (China) Investment elnöke a következőket mondta: "Itt Kínában egyszerre három területen kell világszínvonalú célokat megvalósítanunk: tisztább emisszió, alacsonyabb fogyasztás és elektromos termékek. Ezt bárkinél gyorsabban és magasabb hozzáadott értékkel kívánjuk elérni, saját technológiákra támaszkodva. Ennek eredményeképpen egyedi, kifejezetten a kínai piac igényeihez illő elektromos modellt fogunk piacra dobni 2018-ban, s ezzel párhuzamosan felgyorsítjuk az elektromosság megjelenését termékpalettánkban. A ma bemutatott, új, hibrid CR-V is egy fontos előrelépés a kínai vásárlói szükségletek kielégítésének tekintetében.